fbpx

UM CHILL 125: Εμφανίστηκε στην Ισπανία, πάει για “ιστορίες”…

Λίγο από ‘δω, λίγο απο ‘κει

  Σε πρόσφατη έκθεση δύο τροχών που έγινε στη Βαρκελώνη παρουσιάστηκε κι ένα σκούτερ που λεγόταν UM Chill 125, με την εμφάνισή του να αποτελεί ένα κολάζ διαφόρων στοιχείων από άλλα νεο-ρετρό σκούτερ. Όπως για παράδειγμα τις Vespa και τις Lambretta. Φωτογραφίες: www.moto125.cc, Carmen Moreno

  H UM είναι μια εταιρία που έχει έδρα και δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ προσφέροντας οικονομικά δίτροχαμ όπως ακριβώς ήταν το όραμα του ιδρυτή της κυρίου Οκτάβιο Βιγιέκας Γιάνο – δεν τα λέμε εμείς αυτά, τα λέει το επίσημο site της εταιρίας – με την ελπίδα να τους αλλάξει τις ζωές (προς το καλύτερο να υποθέσουμε).

  Τα κινέζικα μηχανάκια που εισάγει η UM, όπως λέει η εταιρία πάλι, σχεδιάζονται και εξελίσσονται στην Αμερική, αν και αυτό που βλέπουμε εμείς είναι κάποιοι διαφορετικοί χρωματισμοί και κάποια διαφορετικά σήματα.

  Όπως και να έχει,  ένα νέο σκούτερ της εταιρίας εμφανίστηκε στην έκθεση της Βαρκελώνης με την ονομασία Chill, που όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες είναι ένα σκούτερ σε στυλ ρετρό με πολλή προσωπικότητα.

Στην πραγματικότητα έχει πέσει άφθονη και καλή αντιγραφή πάνω σε δυο σκούτερ της εποχής και κυρίως σε Vespa και Lambretta.

  Από τη Vespa παίρνει την ουρά (Primavera) και την ποδιά, από τη Lambretta τον προβολέα και τα διακοσμητικά “βράγχια” στα πλαϊνά καπάκια, ένα στοιχείο που χρησιμοποιούσαν οι Lambretta SX 200 του ’60… σε μικρότερο μέγεθος φυσικά.

  Πληροφορίες δεν υπάρχουν πολλές σχετικά με το σκούτερ, ενώ οι Ισπανοί φίλοι μας από την ιστοσελίδα www.moto125.cc μας είπαν ότι χρησιμοποιεί smart key για πρώτη φορά σε ρετρο-μοντέρνο σκούτερ,  ότι τα όργανα είναι αναλογικά και ψηφιακά με μια οθόνη LCD και ότι ο μπροστινός δίσκος και το πίσω ταμπούρο έχουν συνδυασμένη λειτουργία.

Ο μπροστινός τροχός είναι 12 ιντσών και ο πίσω 10, με το ύψος σέλας να διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα.

  Ενδιαφέρουσα βρίσκουμε την εμφάνιση του UM Chill 125, αλλά μην απορήσετε αν αρχίσουν να πέφτουν μηνύσεις για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας, ειδικά σε κάποια σημεία του σκούτερ. Chill, χαλαρά παιδιά, χαλαρά…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ