fbpx

SEAT MÓ eScooter 125: Ήρθε! Η τιμή του στην Ελλάδα

Ηλεκτρικό σκούτερ… με όνομα

Είχαμε αναφερθεί στο παρελθόν για το γεγονός ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες έβλεπαν με καλό μάτι μια επένδυση στα ηλεκτρικά σκούτερ και ήδη από το 2019 η SEAT είχε κοινοποιήσει επίσημα την πρόθεσή της. Και να που τελικά η πρόθεση γίνεται πράξη: το SEAT MÓ eScooter 125 έφτασε στην Ελλάδα και ανακοινώθηκε η τιμή του.

Η ισπανική αυτοκινητοβιομηχανία ακολούθησε το χρονοδιάγραμμα που είχε εξαγγείλει εδώ και καιρό, κι έτσι το SEAT MÓ eScooter 125 μετά το λανσάρισμά του στην ισπανική αγορά αποβιβάζεται και στην Ελλάδα.

Πίσω από την κίνηση αυτή βρίσκεται o Όμιλος Volkswagen, θυγατρική του οποίου είναι η SEAT και πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα micromobillity, που θέλει την κατασκευή και διάθεση ευέλικτων και ελαφρού τύπου ηλεκτροκίνητων οχημάτων για αστικές μετακινήσεις.

Το SEAT MÓ eScooter 125, έχει ήδη δοκιμαστεί στην ισπανική αγορά, εκτός των άλλων και ως δίτροχο χρονομίσθωσης, διαθέτει ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει σταθερή ισχύ 7 kW, με στιγμιαία κορύφωση στα 9 kW, ενώ η ροπή, μετρημένη στον τροχό είναι 30 Nm.

Mε μεταξόνιο 1.427 mm το MÓ χαρακτηρίζεται σαν compact από πλευράς διαστάσεων, με χώρους που μπορούν να φιλοξενήσουν δύο ενήλικες στην σέλα του. Κάτω από τη σέλα υπάρχει αποθηκευτικός χώρος, που χωράει δυο κράνη τύπου Jet.

Το βάρος του SEAT MÓ eScooter 125 είναι 155 κιλά, εκ των οποίων τα 41 προέρχονται από την μπαταρία των 5,6 kW (της Samsung).

H μπαταρία προσφέρει αυτονομία 137 χιλιομέτρων, ενώ για μια πλήρη επαναφόρτιση, που μπορεί να γίνει από το οικιακό δίκτυο ρεύματος, απαιτούνται 6 έως 8 ώρες.

Ο αναβάτης έχει στη διάθεσή του τρία riding modes (City, Sport και Εco), ώστε να διαχειριστεί όσο το δυνατόν καλύτερα τη διαθέσιμη ενέργεια, αναλόγως των συνθηκών.

Για την μεταφορά της αφαιρούμενης από το πλάι μπαταρίας, υπάρχει ενσωματωμένο πτυσσόμενο χερούλι και ροδάκια, για να μεταφέρεται εύκολα αν θέλει κάποιος να την φορτίσει εκτός του σκούτερ.

Οι επιδόσεις του SEAT MÓ eScooter 125 είναι 3,9 δευτερόλεπτα για επιτάχυνση από στάση μέχρι τα 50 km/h, ενώ η τελική του φτάνει τα 95 km/h, επιδόσεις παρεμφερείς με αυτές των συμβατικών σκούτερ με κινητήρα 125 κυβικών… και γι’ αυτό το μοντέλο λέγεται “eScooter 125”!

Το MÓ διαθέτει σύστημα διασυνδεσιμότητας και μέσω app δίνεται η δυνατότητα εντοπισμού του σκούτερ σε πραγματικό χρόνο, ενώ προσφέρονται πληροφορίες για την αυτονομία και την κατάσταση της μπαταρίας.

Η εκκίνηση και η παύση λειτουργίας γίνονται μέσω του κινητού, που στην προκειμένη περίπτωση λειτουργεί σαν κλειδί.

Οι τιμές που ανακοινώθηκαν για την ελληνική αγορά είναι 6.790 ευρώ για το λευκό χρώμα και 6.890 ευρώ για το ασημί και το κόκκινο.

Περισσότερες πληροφορίες: www.seat.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

X