fbpx

QUADRO3, QUADRO4 2018: Ελβετική έμπνευση

Άλπεις και Περιπέτεια

Δύο ονόματα που είναι διάσημα στην Ελβετία και όχι μόνο έδωσε η Quadro στο νέο τρίτροχο και στο νέο τετράτροχό της για το 2018. Πρόκειται για τα Quadro4 Steinbock και Quadro3 Edelweiss, που απέκτησαν όχι μόνο τον εξοπλισμό, αλλά και το βάψιμο Adventure, κι αν κρίνουμε από τις φωτογραφίες τους είναι έτοιμα για περιπέτεια και παιχνίδια σε άσφαλτο και χώμα.

Το Quadro4 είναι το μοναδικό σκούτερ παραγωγής με τέσσερις τροχούς που εντυπωσίασε όλους όσους είχαν την ευκαιρία να το οδηγήσουν (κι εμάς επίσης στη δοκιμή του) , λόγω των μεγάλων περιθωρίων που προσφέρρει σε τομείς ασφάλειας, κρατήματος και φρεναρίσματος.

Τώρα το Quadro4 Steinbock του 2018 κάνει ένα βήμα προς μια άλλη κατεύθυνση και μέσα από τον καινούργιο χαρακτήρα του υπαινίσσεται σαφώς ότι προτείνεται σαν όχημα για οδήγηση εκτός δρόμου.

Quadro4 Steinbock

Δεν ήταν να κάνει την αρχή η Honda με το X-ADV 750 – σαν σκούτερ που πηγαίνει και στο χώμα – και να που υπάρχουν εταιρίες που ακολουθούν. Το Quadro4 Steinbock του 2018 έχει δεχθεί εξοπλισμό, αλλά και τα αντίστοιχα χρώματα και γραφικά, ταιριαστά στον καινούργιο ρόλο του.

Steinbock ονομάζεται το ελβετικό αγριοκάτσικο των Άλπεων, που έχει “ζωγραφιστεί” πάνω στα πλαστικά του σκούτερ, ενώ παράλληλα είναι εφοδιασμένο με μπόλικα προστατευτικά κάγκελα, χούφτες στα άκρα του τιμονιού, ρυθμιζόμενη ζελατίνα, αλουμινένια ποδιά στο μπροστινό τμήμα, προβολείς ομίχλης και μπαγκαζιέρα 42 λίτρων.

Με την συμβολή των 4 τροχών και του συστήματος HTS Hydraulic Tilting System (με υδροπνευματική ανάρτηση) διεύθυνσης/κλίσης/ανάρτησης το σκούτερ της Quadro μπορεί να παίρνει κλίσεις στις στροφές, όπως και τα δίτροχα.

Ο κάθε τροχός, που είναι 14 ιντσών και διαθέτει από ένα δισκόφρενο 240 mm ο καθένας (All Wheel Braking System), επιτυγχάνοντας πολύ καλές αποστάσεις φρεναρίσματος.

Ο κινητήρας είναι ένας τετράχρονος υγρόψυκτος μονοκύλινδρος 350 κυβικών με ψεκασμό και απόδοση 30,6 ίππων στις 7.500 rpm και ροπή 3,55 Kgm στις 5.550 rpm.

Το βάρος του Quadro4 Steinbock φτάνει συνολικά τα 281 κιλά.

Quadro3 Edelweiss

Περνώντας τώρα στο τρίτροχο αδελφάκι του, το Quadro3 Edelweiss, είναι και αυτό εφοδιασμένο με τον ίδιο κινητήρα των 350 κυβικών, αλλά και όλον τον εξοπλισμό Adventure.

Το όνομά του το παίρνει από το λουλούδι Edelweiss των Άλπεων. Αν αναρωτιέστε γιατί πήραν τέτοια ονόματα τα σκούτερ, να θυμίσουμε ότι η Quadro είναι μια εταιρία με έδρα την Ελβετία, παρότι αρχικά είχε ξεκινήσει από την γειτονική Ιταλία.

Το Quadro3 Edelweiss έχει δύο τροχούς μπροστά 14 ιντσών και έναν πίσω 15 ιντσών και το ίδιο σύστημα HTS μπροστά για να επιτυγχάνει κλίσεις, μέχρι τις 45 μοίρες, στις στροφές.

Βαμμένο με “ετοιμοπόλεμα” χρώματα και με όμορφα γραφικά το Quadro3 Edelweiss φοράει κι αυτό προστατευτικά κάγκελα γύρω του, χούφτες στο τιμόνι, ψηλότερη ζελατίνα που ρυθμίζεται, αλουμινένια ποδιά, καθώς και τα προβολάκια ομίχλης και τη μπαγκαζιέρα των 42 λίτρων. Το βάρος του φτάνει τα 220 κιλά και μπορεί να οδηγηθεί με ευρωπαϊκή άδεια οδήγησης αυτοκινήτου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ