fbpx

QUADRO OXYGEN 3, 2014: ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ 3ΤΡΟΧΟ

Mε τα τρία… προς την πρίζα

 Είναι και τρίτροχο είναι και ηλεκτρικό, τι άλλο να ζητήσεις κανείς, αρκεί βεβαίως κάποιος να συμπαθεί τα 3τροχα και τον ηλεκτρισμό…Το Oxygen της Quadro πρωτοπαρουσιάστηκε στο Μιλάνο και ευελπιστεί να κάνει την καινοτομία. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: TOY ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ QUADRO

 “Οξυγόνο” ονομάζεται το νέο, πρωτότυπο σκούτερ της πρώην ιταλικής, ελβετικής πλέον Quadro – γνωστής από τα 3τροχα και πρόσφατα 4τροχο σκούτερ της – γιατί κατά πρώτον είναι ηλεκτρικό και δεν μειώνει το οξυγόνο της ατμόσφαιρας που αναπνέουμε. Κατά δεύτερον το όνομα προέρχεται από την συνένωση των δύο εταιριών: της Quadro με τα 3τροχα σκούτερ και της Oxygen (ιταλικής εταιρίας) εταιρίας με πείρα στην κατασκευή ηλεκτρικών σκούτερ.

Η νεοσυσταθείσα σαν ελβετική πλέον εταιρία Quadro Vehicles, του Luciano Marabese (ιδιοκτήτη του σχεδιαστικού οίκου Marabese) παρουσίασε στην EICMA του Μιλάνο την δουλειά που έχει κάνει – έστω και σε πρωτότυπη μορφή – του ηλεκτρικού “πράσινου” τρίτροχου σκούτερ με την ονόμασια Oxygen3.

Η τεχνογνωσία της εταιρίας Oxygen, κυρίαρχης στην ιταλική αγορά, βρήκε πρόσφορο έδαφος πάνω στο τρίτροχο της Quadro, αφού το σκούτερ αυτό έχει μπόλικο χώρο να προσφέρει, έτσι ώστε να τοποθετηθούν μεγάλες μπαταρίες.

Το μέγεθος των μπαταριών που μπορεί να κουβαλήσει κάθε όχημα ή κάθε σκούτερ είναι τομέας μεγάλης σημασίας, μιας και όσο μεγαλύτερες είναι – τόσο μεγαλύτερη αυτονομία προσφέρουν.

Τα ηλεκτροκινούμενα οχήματα κερδίζουν διαρκώς (έστω και αργά) έδαφος στην αγορά, ειδικά σε χώρες και μεγαλουπόλεις που έχουν βάλει σκοπό να μειώσουν την ατμοσφαιρική τους μόλυνση και επιδεικνύουν οικολογικές ευαισθησίες.

Κάτι που σημαίνει ότι το Quadro Oxygen 3 βλέπει το μέλλον με αισιοδοξία.. αρκεί βέβαια να περάσει και στην παραγωγή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ