fbpx

PIAGGIO MP3 500 ABS-ASR, 2014: ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΠΡΩΤΙΕΣ

Η αρχή γίνεται με το ΜΡ3 500

 Ανανεωμένο εμφανίστηκε – όπως είχαμε δημοσιεύσει σε άρθρο μας νωρίτερα – το Piaggio MP3 500 ABS-ASR του 2014, όπως αποφάσισε η Piaggio μετά από παραπάνω 150.000 πωλήσεις τρίτροχων σκούτερ της στις ευρωπαϊκές αγορές.

Το νέο ΜΡ3 έχει αλλάξει σε σημεία την εμφάνισή του και έχει εφοδιαστεί με νέα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου του φρεναρίσματος και της επιτάχυνσης (ABS και ASR αντίστοιχα).

 Η ανανέωση των ΜΡ3 ξεκίνησε από τα 500cc, κι έτσι γίνεται το πρώτο τρίτροχο scooter στον κόσμο που διαθέτει σύστημα αντιμπλοκαρίσματος των τροχών στο φρενάρισμα, αλλά και ελέγχου της πρόσφυσης του πίσω τροχού.

Tο σύστημα αυτό η Piaggio το ονομάζει ASR (Acceleration Slip Regulation), που είναι και καινοτομία της εταιρίας, ενώ κανένας άλλος κατασκευαστής δεν έχει τοποθετήσει traction control πάνω σε σκούτερ.

Το νέο Piaggio MP3 500 ABS-ASR δηλώνει τη φρεσκάδα του με νέα, μοντέρνα εμφάνιση για το 2014, μεγαλώνει τη διάμετρο των δυο μπροστινών τροχών στις 13 ίντσες, όπως συνέβαινε στο παρελθόν στο Yourban. Όλα τα πλαστικά, όλο το κουστούμι έχει ξανασχεδιαστεί από την αρχή, η σχεδίαση των ζαντών έχει αλλάξει, όπως και το τελικό της εξάτμισης και η σέλα, τα όργανα, όπως και κάμποσες λεπτομέρειες που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Εξ’ άλλου οι δημοσιογράφοι θα έχουν τη δυνατότητα να οδηγήσουν τα νέα MP3 την άλλη βδομάδα στο Παρίσι, στη Γαλλία, την σημαντικότερη αγορά τρίτροχων σκούτερ στον κόσμο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ