fbpx

PIAGGIO MP3 500 LT, 2014: ΝΕΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ, ABS KAI ASR

Νέα εικόνα και μικροβελτιώσεις

 Έρχεται τον Μάιο του ’14 το νέο Piaggio MP3 500 LT ανανεωμένο αισθητικά και βελτιωμένο σε σημεία, το οποίο παρουσιάστηκε φευγαλέα, αλλά και αποκλειστικά, σε εκπομπή της γαλλικής τηλεόρασης.

 Πρόσφατα, “πασχαλιάτικα” που λένε, σε εκπομπή του γαλλικού καναλιού TF1 (σε αφιέρωμα για την Piaggio) παρουσιάστηκε το ανανεωμένο MP3 500 LT, με ABS και traction control ASR, αλλά και νέα εμφάνιση.

Το νέο Piaggio MP3 500 με τέτοιο μετατρόχιο, έτσι ώστε να χαρακτηρίζεται ως LT, θα παρουσιαστεί τον Μάιο επίσημα, με στόχο κυρίως τη γαλλική αγορά, στην οποία διαπρέπει επί σειρά ετών.

Συγκεκριμένα ακόμα και πρόσφατα, στο πρώτο τρίμηνο του 2014, το τρίτροχο 500 βρίσκεται στη δεύτερη θέση των πωλήσεων στη Γαλλία, με 957 μονάδες, μπροστά από το Yamaha ΤΜΑΧ 530.

Πέρα από τη νέα “μάσκα” και η ουρά που έχει συμπιεστεί, με τα φωτιστικά σώματα να θυμίζουν περισσότερο Χ10, βελτιώνοντας παράλληλα και τη σέλα, οπότε και την άνεση του συνεπιβάτη.

Μοιάζει μάλιστα να αυξάνεται και ο χώρος κάτω από τη σέλα, έτσι ώστε να χωρούν δυο φουλφέις κράνη.

Κάτω από το ανανεωμένο κουστούμι, ο γνωστός κινητήρας Master των 500cc έχει εφοδιαστεί με σύστημα αντισπιναρίσματος, δηλαδή traction control που ονομάζεται ASR. Η απόδοση του κινητήρα έχει ενισχυθεί ως προς την ροπή (που έχει αυξηθεί) με παράλληλη μείωση της ιπποδύναμης, έτσι ώστε να βελτιωθεί και η κατανάλωση του καυσίμου.

Παράλληλα το νέο Piaggio MP3 500 LT δέχεται πλέον το ευεργετικό για την επιβράδυνση σύστημα ABS. Περισσότερες πληροφορίες θα έχουμε σύντομα… μείνετε συντονισμένοι.

Πηγή, φωτογραφίες: Γαλλική τηλεόραση, TF1

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ