fbpx

Kawasaki J1000 H2: Tα όνειρα του καύσωνα!

Το σκούτερ των τριακοσίων ίππων;

Τι όνειρο είδαν οι ψηφιακοί σχεδιαστές στην Ασία και την Ευρώπη και μετέφρασαν με αυτό τον τρόπο τις πληροφορίες για ένα μεγάλο σκούτερ από την Kawasaki, τοποθετώντας του έναν υπερτροφοδοτούμενο 100άρη κινητήρα; Έχουμε την εντύπωση ότι το όνειρο μάλλον προκλήθηκε απ’ τον παγκόσμιο καύσωνα.

Άλλο να μαθαίνεις ότι η Kawasaki σκέφτεται να παρουσιάσει maxi scooter μεγάλου κυβισμού, κι άλλο να βάζεις την φαντασία σου στα κόκκινα και να υποθέτεις πως θα χρησιμοποιήσει τον τετρακύλινδρο σε σειρά κινητήρα της των 1000 κυβικών.

Με τη γιαπωνέζικη εταιρία να εμφανίζει τελευταία κάποια κινητικότητα, όπως με το Ninja ZX-4RR για παράδειγμα, πηγές από τη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου μιλούν για ένα νέο μεγάλο σκούτερ της “πράσινης” εταιρίας.

Ένα σκούτερ που με όπλο το όνομα της Kawasaki θα ανταγωνιστεί τα Honda Integra και Yamaha ΤΜΑΧ κυρίως, τα οποία τα πηγαίνουν πολύ καλά από πλευράς πωλήσεων στην Ευρώπη, και, φυσικά, και στην Ελλάδα.

Ιδού μια παλαιότερη “απεικόνιση” του δήθεν μεγάλου σκούτερ της Kawasaki…

Με τον ανταγωνισμό μάλιστα των Kymco ΑΚ550 και SYM Maxsym TL, η Kawasaki δείχνει ενδιαφέρον για μια κατηγορία δίτροχων που η τελευταία της επένδυση ήταν πριν από χρόνια, με τη μορφή του J300, το οποίο κατασκευαζόταν από την ταϊβανέζικη Kymco.

Τώρα να δούμε τι εμφανίστηκε στον διεθνή τύπο; Τίποτε παραπάνω από ένα τέρας ψηφιακής δημιουργικότητας που εξέφραζε μάλλον τον ευσεβή πόθο του δημιουργού του.

Με τον κινητήρα του Ninja H2 R , o οποίος μπορεί να φτάσει και τους 310 ίππους απόδοσης! Άντε να το κατεβάσουμε στο μισό, στα 150-160 άλογα δηλαδή, για να πηγαίνει και στην πόλη. Από την πόλη έρχομαι και στο βουνό πηγαίνω…

Η Kawasaki ήδη από το 2018 είχε δημιουργήσει ένα teaser βίντεο που μιλούσε για το Kawasaki J Concept κι έδειχνε ένα φουτουριστικό σκούτερ που ήταν ακριβώς αυτό που έλεγε το όνομά του: ένα teaser, μια προκλητική εικόνα για το πώς θα μπορούσαν ίσως να είναι τα σκούτερ του μέλλοντος και τίποτε παραπάνω.

Βεβαίως, ό,τι κι αν συμβεί από πλευράς Kawasaki, θα σας ενημερώσουμε αμέσως.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ