fbpx

HONDA FORZA 300, 2018: Έρχεται…

Ένα τρακοσάρι… μάξι

Το νέο Honda Forza 300 του 2018 είναι ένα maxi scooter που επενδύει στην πρακτικότητα, την άνεση των επιβαινόντων, την τεχνολογία και την φρέσκια αισθητική αντίληψη, αφού σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο ανανεώνεται πλήρως.

Μπορεί το παλαιότερο Forza 300 να ήταν χαμηλό και πλατύ, το νέο 300 όμως γίνεται ένα “πλήρες” maxi scooter, αφού εκτός των άλλων, σηκώνει τη ζελατίνα του πιο ψηλά και προστατεύει αποτελεσματικά αναβάτη και συνεπιβάτη.

Το μεταξόνιο των 1,510 mm είναι μικρότερο από πριν, ενώ οι δύο τροχοί έχουν αυξήσει τη διάμετρο κατά μία ίντσα, έτσι ώστε να φθάσουν στις 15 ίντσες μπροστά και στις 14 ίντσες πίσω.

Δραστική είναι και μείωση του βάρους: 12 κιλά λιγότερα κουβαλάει το νέο Honda Forza 300 του 2018, ζυγίζει συνολικά 182 κιλά με γεμάτο ρεζερβουάρ.

Ο κινητήρας, που προέρχεται από το Honda SH300i, έχει 279 cc, ισχύ 25,2 ίππων και ροπή 27,2 Nm.

Υπάρχουν βελτιώσεις στον κινητήρα και προσθήκες, όπως για παράδειγμα το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης HSTC (Honda Selectable Torque Control), το οποίο μπορεί να απενεργοποιηθεί και να επανενεργοποιηθεί μέσω ενός διακόπτη στην αριστερή πλευρά του τιμονιού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Honda, το Forza 300 φτάνει τα 129 km/h τελικής και καταναλώνει 3.2 l/100 km (κύκλος WMTP) για να πετύχει αυτονομία 350 km, χάρη στο ντεπόζιτο των 11.5 λίτρων. Και οι επιδόσεις είναι βελτιωμένες σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο, με 3 δέκατα του δευτερολέπτου καλύτερο χρόνο στα 200 μέτρα από στάση, 2 km/h μεγαλύτερη τελική ταχύτητα και μικρότερη κατανάλωση.

Η θέση οδήγησης είναι όρθια και η σέλα απέχει 780 mm από το έδαφος (62 mm ψηλότερα από ότι στο παρελθόν) και υπάρχει η σημαντική προσθήκη της ηλεκτρικά κινούμενης ζελατίνας, η οποία ρυθμίζεται καθ’ ύψος κατά 140 mm, με κουμπί που βρίσκεται αριστερά στο τιμόνι.

Κάτω από τη σέλα χωρούν δύο κράνη full-face και υπάρχει προαιρετικό top box 45 λίτρων, που ανοίγει από το ίδιο σύστημα keyless που επιτρέπει την εκκίνηση του κινητήρα από τηλεχειριστήριο.

Το ντουλαπάκι στην ποδιά, του οποίου η κλειδαριά ελέγχεται επίσης από το σύστημα keyless, έχει χωρητικότητα σχεδόν μισού λίτρου και υποδοχή 12 V για την τροφοδοσία συσκευών.

Τα νέας σχεδίασης όργανα είναι εμπνευσμένα από την αυτοκινητοβιομηχανία, με δύο μεγάλα αναλογικά κοντέρ-στροφόμετρο και μια μεγάλη οθόνη LCD. Όλα τα φωτιστικά σώματα είναι LED.

Το νέο Honda Forza 300 θα είναι διαθέσιμο στους παρακάτω χρωματισμούς: Μπλε μεταλλικό, Μαύρο Ματ, Γκρι μεταλλικό, Λευκό ματ. Η διαθεσιμότητα και η τιμή του νέου 300 της Honda θα ανακοινωθούν σύντομα, γι’ αυτό… μείνετε συντονισμένοι στο Scooternet.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ