fbpx

HONDA: Νέες πατέντες για το ηλεκτρικό παπί, που μοιάζει πολύ με σκούτερ!

 Το μέλλον που φτιάχνεται τώρα

Είναι προκλητική, αν μη τι άλλο, η επαναπροώθηση-παρουσιάση ξανά και ξανά στο χρόνο – ακόμα και σε μορφή πρωτότυπου – ενός ηλεκτρικού παπιού με το όνομα Honda EV-Cub. Για ακόμα μια φορά η γιαπωνέζικη εταιρία μας δείχνει πόσο εξελιγμένο θα είναι το παπί του μέλλοντος. Ή μήπως δεν θα πρόκειται πλέον για παπί;

Έχουν περάσει περισσότερα από 10 χρόνια από τότε που πρωτοπαρουσιάστηκε, στο Tokyo Motor Show του 2009, και  το θέμα αναθερμαίνεται ανά τακτά διαστήματα.

Τώρα η Honda πατεντάρει κάποια στοιχεία του ηλεκτρικού Honda Super Cub, υπαινισσόμενη ότι το προϊόν βρίσκεται υπό καθεστώς εξέλιξης! Δείτε όμως μια στιγμή τις φωτογραφίες του μοντέλου.

Αφού θα είναι ηλεκτρικό και αυτόματο, δεν μοιάζει πλέον με ένα ρετρό σκούτερ με ψηλό τούνελ πίσω από την ποδιά; Μοιάζει… και παραμοιάζει.

Η ιστορία με τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της Honda έχει ξεκινήσει για το συγκεκριμένο μοντέλο από τα μέσα της δεκαετίας του 2010, ενώ η νέα πατέντα αφορά την ευκολία αφαίρεσης και μεταφοράς της μπαταρίας από το παπί.

Ναι πρόκειται για απόγονο του θρυλικού παπιού που έχει εμφανιστεί από τα τέλη της δεκαετίας του ’50 κι έχει κατακτήσει τον κόσμο, κι ένας “πολύ ξεχασιάρης” συνάδελφος δημοσιογράφος έγραψε σε ιστοσελίδα για “ένα εκατομμύριο Super Cub που έχουν πουληθεί σε όλο τον κόσμο από το 1958”. Εεεεε, συγνώμη αλλά σύμφωνα με τελευταίους υπολογισμούς, τα παπιά που έχουν πουληθεί τα τελευταία 62 χρόνια θα πρέπει να έχουν ξεπεράσει τις 110 εκατομμύρια μονάδες!

Πίσω στο θέμα μας, όμως:  συνήθως τα περισσότερα ηλεκτρικά σκούτερ και δίτροχα γενικά αποθηκεύουν την μπαταρία κάτω από τη σέλα.

Ωστόσο, με αυτό το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, η Honda την τοποθετεί σε ένα πολύ καλό σημείο όσον αφορά στο κράτημα του δίτροχου, αν και θα δυσκολεύει λίγο τον χρήστη να την αφαιρέσει για φόρτιση σε οικιακή πρίζα.

Πηγές του χώρου της μοτοβιομηχανίας και της ηλεκτροκίνησης γενικότερα, δεν προβλέπουν ότι θα δούμε το – πανέμορφο και καλοφτιαγμένο είναι αλήθεια – ηλεκτρικό Super Cub μέσα στα επόμενα χρόνια. Κι εμείς, ομολογουμένως, πιστεύουμε ότι η Honda πατεντάρει ό,τι ενδιαφέρον θεωρεί ότι μπορεί να της φανεί χρήσιμο για το μέλλον.

Κάποιοι όμως από εμάς μπορούν από τώρα να φαντάζονται τους εαυτούς τους να ρολάρουν μέσα σε απόλυτη ησυχία πάνω σ’ αυτό το κομψό ρετρό ηλεκτρικό σκούτ… παπί του μέλλοντος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ