fbpx

BMW CE-04: Έρχεται σκεπαστό ηλεκτρικό;

Εμφανίστηκε προκλητική (ή μήπως προφητική;) φωτογραφία!

Η τόλμη που επέδειξε η BMW παρουσιάζοντας πρόσφατα ένα πολύ ακραίο εμφανισιακά ηλεκτρικό σκούτερ, το CE-04 – που δίχασε τις γνώμες του κοινού – μπορεί τώρα να έχει και συνέχεια, ένα επόμενο, δηλαδή, στάδιο με οροφή.

Το BMW CE-04, αυτό το καινοτόμο ηλεκτρικό σκούτερ που κάποιοι αντιπαθούν, αποκαλώντας και “παγκάκι”, είνα ένα 100% ηλεκτρικό σκούτερ παραγωγής που πωλείται και στην ελληνική αγορά. Το νέο είναι πως στις αρχές Απριλίου δημοσιεύτηκε στα κοινωνικά δίκτυα, ένα teaser: το CE-04 με οροφή.

Παρότι ορισμένοι μίλησαν για Πρωταπριλιάτικο αστείο και καλά δουλεμένο φωτομοντάζ, αν δείτε το σκούτερ της φωτογραφίας που εμφανίστηκε, το πρότζεκτ μπορεί εύκολα να υλοποιηθεί.

Ήταν μια ανάρτηση της BMW Motorrad France, στο Facebook, ενώ η αντιπροσωπεία της BMW Motorrad στην Ολλανδία είχε εφαρμόσει πραγματικά μια οροφή, πάνω σε ένα CE-04 βαμμένο στα χρώματα 100 ετών της εταιρίας.

Αν πρόκειται για δουλειά σε υπολογιστή, τότε ο γραφίστας μάλλον χρειάστηκε πολύ χρόνο για να προσαρμόσει σωστά την οροφή που είναι προσαρτημένη πάνω σε αυτό το CE-04. Στο μάτι πάντως το σκούτερ δείχνει σωστό, ταιριαστό με την οροφή.

Ωστόσο, μετά το φιάσκο που είχε κάνει το “σκεπαστό” C1 της BMW το 2000, οι μηχανικοί της εταιρίας θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με την αεροδυναμική του σκούτερ, ώστε να μην παρουσιάζει την αστάθεια του παρελθόντος.

Το C1 ήταν ένα avant-garde σκούτερ που έπεισε αρκετούς να το προτιμήσουν, αφού διέθετε οροφή, ζώνες ασφαλείας και κλωβό ασφαλείας που επέτρεπαν στον αναβάτη να οδηγεί χωρίς κράνος!

Ήταν μια πραγματική καινοτομία που έχει εγείρει πολλές αντιρρήσεις, ενώ ιδιαίτερη κριτική έχει δεχθεί η επικίνδυνη (εκτός κλωβού!) σέλα του συνεπιβάτη.

Τώρα το concept επανέρχεται, μάλλον ως υπενθύμιση, αφού ήδη από τη δεκαετία του 2010 η BMW είχε  αποκαλύψει ένα C1-E με ηλεκτροκινητήρα.

Τώρα όμως είναι 2023, τα πράγματα έχουν αλλάξει και ίσως η BMW να θέλει να εφαρμόσει πάνω σε ένα ηλεκτρικό σκούτερ με οροφή κι άλλες καινοτομίες, όπως για παράδειγμα αερόσακο; Ποιος ξέρει, το μέλλον θα δείξει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ