fbpx

Kymco 2024: Δυναμικά και με ιδέες για το μέλλον

Το βλέμμα στραμμένο στο 2024

Η μεγάλη ταϊβανέζικη εταιρία ετοιμάζεται για την παρουσίαση των νέων της μοντέλων στο επερχόμενο σαλόνι του Μιλάνου, την Eicma 2023, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυσή της στην αγορά των σκούτερ το 2024.

Με βελτίωση στις παγκόσμιες πωλήσεις της εμφανίζεται στο 9μηνο του 2023 η Kymco, πετυχαίνοντας ήδη πωλήσεις 270.000 μονάδων, τη στιγμή που το 2022 είχε κλείσει κοντά στις 300.000 μονάδες.

Η Kymco είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες στο χώρο των σκούτερ, με τις παγκόσμιες πωλήσεις της να αυξάνονται σταθερά επί πολλά χρόνια, ενώ το ρεκόρ πωλήσεων όλων των εποχών – κοντά στο μισό εκατομμύριο – επιτεύχθηκε το 2017.

Έχοντας φροντίσει να επενδύσει σε μεγάλο βαθμό σε πλήθος σκούτερ που προσαρμόζονται ανάλογα με τις αγορές για τις οποίες προορίζονται, σε Ασία και Ευρώπη, η εταιρία εξάγει το ένα τρίτο της παραγωγής της, ενώ εμφανίζεται δυναμικά και στην εγχώρια αγορά της Ταϊβάν, όπου ήταν ηγέτης επί δεκαετίες.

Oι εξαγωγές της στην Ευρώπη υπολογίζονται κοντά στο 11% και μέσα στα μελλοντικά της σχέδια είναι η δημιουργία ενός εργοστασίου συναρμολόγησης στη γειτονική Τουρκία, απ’ όπου θα εξάγονται τα σκούτερ της στη Γηραιά Ήπειρο, ενώ ταυτόχρονα θα πωλούνται και στη μεγάλη και διαρκώς αυξανόμενη τοπική αγορά.

Οι πωλήσεις της Kymco αυξάνονται γρήγορα στην Ανατολική Ευρώπη (Τουρκία, Ισραήλ, Σερβία, Βόρεια Μακεδονία, Μολδαβία, Ουκρανία, Ρωσία, Βοσνία και Αλβανία) σημειώνοντας μια γενναία αύξηση της τάξης του +45,5%, ενώ οι πωλήσεις της είναι πολύ θετικές και στην Αφρική (+10,4%), αλλά και τη Βόρεια Αμερική (+5,6 %) και την Νοτιοανατολική Ασία (+6,1%).

Στην Ευρώπη οι πωλήσεις είναι σταθερές (+0,5%) ενώ στην Ασία αυξάνονται (+2,6%) κυρίως χάρη στις καλές πωλήσεις που επιτεύχθηκαν στην Ιαπωνία, όπου η εταιρία αναδιαρθρώθηκε πρόσφατα.

Πέρα από το εργοστάσιο στην Τουρκία, νέες εγκαταστάσεις έχουν προγραμματιστεί να δημιουργηθούν και στις Φιλιππίνες, που είναι από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές σε όλο τον κόσμο, και επειδή οι νέες προδιαγραφές για τον περιορισμό της ρύπανσης θα μεταμορφώσουν δραματικά τη βιομηχανία.

Το νέο εργοστάσιο της Kymco θα έχει δυναμικότητα 6.000 μονάδων το μήνα και θα αντικαταστήσει τις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις, που έχουν πιο μικρή παραγωγή.

Όσο για εμάς, τα βλέμματα είναι στραμμένα προς το σαλόνι της Eicma 2023 που ξεκινάει σε λίγες μέρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

X