fbpx

“ΑΝΗΛΙΚΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ”, ΜΕ SCOOTER…

Φονιάδες σκουτερίστες, στη μεγάλη οθόνη!

Δυστυχώς τη χάσαμε αυτή τη σημαντική, για το κίνημα των σκούτερ, ταινία, δεν την προλάβαμε στα σινεμά. Ο “Ανήλικος δολοφόνος” πέρασε από τις αθηναϊκές κινηματογραφικές αίθουσες και μέσα σε μια μόλις βδομάδα κατέβηκε. Μόνη ελπίδα για να τη δούμε είναι είτε τα βίντεοκλαμπ, είτε να αγοραστεί σε DVD, είτε κάποιος άλλος τρόπος.

Βέβαια με τέτοιο τίτλο “Ανηλικος Δολοφόνος” λίγοι θα μπορούσαν να καταλάβουν πως η ταινία διαδραματίζεται σε έναν θρυλικό τόπο για τα σκούτερ, το Brighton της Αγγλίας, με Βέσπες και Λαμπρέτες, τη δεκαετία του ’60. Ο πρωτότυπος τίτλος της ταινίας είναι “Brighton Rock” και πρόκειται για μια Aγγλική ταινία σε σκηνοθεσία Ρόουαν Τζόφι με τους: Σαμ Ράιλι, Έλεν Μίρεν, Τζον Χερτ και Αντρέα Ραϊσμπορόου.

Brighton Rock: Ο "Πίνκι" και η παρέα του

Brighton Rock: Ο “Πίνκι” και η παρέα του

Η υπόθεσή της πηγαίνει ως εξής: στο Μπράιτον του 1964, μια νεαρή καμαριέρα, η Ρόουζ γίνεται μάρτυρας μιας δολοφονίας από τη σκουτερο-συμμορία του Πίνκι (ο οποίος οδηγεί μιαν εξαιρετική Lambretta). Αυτός αναλαμβάνει να την πλησιάσει, αλλά η σχέση τους παίρνει μια απρόοπτη, επικίνδυνη και για τους δύο τροπή.

Ταινία που έρχεται από μια θρυλική εποχή για τη βρετανική σκηνή των σκούτερ

Ταινία που έρχεται από μια θρυλική εποχή για τη βρετανική σκηνή των σκούτερ

Πρόκειται για ένα ριμέικ ενός κλασικού βρετανικού φιλμ νουάρ του 1947 και σύμφωνα με την κριτική στο Αθηνόραμα και τον Χρήστο Μήτση, η ταινία διαθέτει: “διακριτικό χιούμορ, σκληρή ειλικρίνεια και αφηγηματική συνέπεια, η οποία μοιάζει να κλυδωνίζεται στις τελευταίες σεκάνς, αλλά δικαιώνεται στο εξαιρετικό φινάλε, ζωντανεύει έναν αντιφατικό, μα συναρπαστικό χαρακτήρα, θέτει καίρια ηθικά διλήμματα και περιγράφει το νοσταλγικό τέλος μιας εποχής αθωότητας.”

Δεν ξέρω για εσάς, εγώ έχω αρχίσει ήδη να ψάχνω…

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ