fbpx

ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΑ MANGA: 20 εικόνες με σκούτερ στην υπηρεσία των κόμιξ

 Classic Scooter Power Manga!

Τα κλασικά σκούτερ χαίρουν ιδιαίτερου σεβασμού στα γιαπωνέζικα κόμιξ Manga, εκεί που οι μοτοσυκλέτες παρουσιάζονται πάντοτε υπερβολικές και φουτουριστικές. Kι έτσι οι ήρωες των κόμιξ έχουν πάντοτε ένα “κλασικό ατού” με το μέρος τους.

Φόρο τιμής μοιάζουν να αποτίουν οι Ιάπωνες καλλιτέχνες των κόμιξ Manga στα κλασικά σκούτερ. Σε αντίθεση με τις μοτοσυκλέτες που όταν τις πιάνουν στα χέρια τους τις κάνουν πάντοτε “διαστημικές” (δείτε εδώ), τα σκούτερ δεν τα πειράζουν, τα αφήνουν έτσι όπως εμφανίστηκαν στην αγορά, μάλλον για λόγους παράδοσης και σεβασμού.

Φυσικά στην Ιαπωνία και την κουλτούρα των Manga είναι οι Vespa αυτές που χρησιμοποιούνται περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο σκούτερ.

Ολόκληρες σειρές κόμιξ έχουν δημιουργηθεί γύρω από χαρακτήρες που κινούνται με σκούτερ, νεαροί και νεαρές ήρωες και ηρωΐδες μοντέρνοι, όμορφοι και δυναμικοί, με δυνατές περσόνες, που έχουν απήχηση στους νέους αναγνώστες.

Μαζέψαμε μερικές εικόνες και τις σχολιάζουμε.

Φωτιές βγάζει η Vespa του ήρωα που είναι γενικά αντισυμβατικός

Σε πιο ρομαντικό στυλ η γιαπωνέζα μαθήτρια με το σκουτεράκι της

Πάλι φωτιές από την εξάτμιση της Βέσπας. Πρόβλημα με το μίγμα;

Κι άλλη δυναμική ηρωΐδα με Βέσπα και κιθάρα!

Κι εδώ η πρωταγωνίστρια είναι Vespisti και μουσικός

Απλά πράγματα, ο μπαμπάς πάει το παιδί βόλτα

Business style

Παιδικά πράγματα εδώ…

Πιο “dark” αυτή η εικόνα

Πιο casual εμφάνιση, αλλά το σκούτερ… Vespa

Ακολουθεί μια σειρά σχεδίων παλιών, κλασικών γιαπωνέζικων σκούτερ με μια συγκεκριμένη τεχνική που χρησιμοποιούν οι Ιάπωνες, με αυτό το καταπληκτικό αποτέλεσμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ