fbpx

Honda ADV350: Έρχεται! Η τιμή του στην Ευρώπη… και στην Ελλάδα.

Διαφορετικές αγορές, διαφορετικές τιμές

To Honda ADV350 είναι ένα από τα πιο ποθητά/πολυαναμενόμενα σκούτερ του 2022 και πρόκειται να φτάσει στα καταστήματα πώλησης της εταιρίας ανά την Ευρώπη πολύ σύντομα. Ρίχνουμε μια ματιά στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές και στις τιμές που έχουν ανακοινωθεί. (*Update, μόλις λίγες ώρες πριν ανακοινώθηκε και στην Ελλάδα η τιμή του)

Σύμφωνα με τη γαλλική αντιπροσωπεία της Honda, το urban adventure crossover σκούτερ μεσαίου κυβισμού θα φτάσει στην αγορά μέσα στον Ιανουάριο.

Μάλιστα έχει ανακοινωθεί και η τιμή του στα 6.299 ευρώ, τη στιγμή που το Forza 350 πωλείται στη Γαλλία έναντι 5.999 €.

Το Honda ADV350 κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Honda στην Ιταλία και ήταν μια από τις σημαντικότερες νέες παρουσίες στο διεθνές σαλόνι του Μιλάνου, τραβώντας το ενδιαφέρον του κόσμου και τα φώτα της δημοσιότητας.

Το project ADV της Honda έχει γίνει μήλο της έριδος για τους Ευρωπαίους σκουτερίστες από τότε που εμφανίστηκε η έκδοση των 150 κυβικών, πρώτα στην Ταϊλάνδη, μετά στην Ασία και την Ινδία και μετά στις ΗΠΑ, χωρίς δυστυχώς το εργοστάσιο να κάνει την κίνηση να το εξάγει στην Ευρώπη.

Αυτό αποδείχτηκε εκ των υστέρων στρατηγική κίνηση, αφού η Honda ετοίμαζε την έκδοση με τον καινούργιο κινητήρα των 330 κυβικών και των 29,2 ίππων που χρησιμοποιείται στο Forza 350 και στο SH350.

Για την ελληνική αγορά είχε ανακοινωθεί αρχικά ότι το ADV350 θα ερχόταν πριν το τέλος του 2021, ενώ τώρα αναμένουμε την καινούργια ανακοίνωση που θα περιλαμβάνει και την τιμή του νέου Adventure maxi scooter. Λογικά αυτό θα συμβεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

(*Update, η ανακοίνωση ήρθε λίγες μόλις ώρες μετά την ολοκλήρωση του άρθρου μας και μπορείτε να την διαβάσετε παρακάτω)

Για την Ευρώπη, λοιπόν, οι τιμές του Honda ADV350 είναι οι παρακάτω:

  • Ιταλία: 6.500 € περίπου (αναμένεται)
  • Γερμανία: 6.499 €
  • Γαλλία: 6.299 €
  • Ισπανία: 6.250
  • Μ. Βρετανία: 6.109 kai 6.499
  • Πορτογαλία: 6.250
  • Βέλγιο: 6.599
  • Αυστρία: 6.590

*Για την Ελλάδα η αντιπροσωπεία ανακοίνωσε τιμή 6.690 ευρώ για το απλό μοντέλο και 7.190 για την έκδοση με το Smart Top Box, την μπαγκαζιέρα που ανοίγει με το πάτημα ενός κουμπιού και κλειδώνει-ξεκλειδώνει από τον κεντρικό διακόπτη και τον πομπό/μπρελόκ του ιδιοκτήτη.

Το Honda ADV350 είναι ένα πρωτότυπης εμφάνισης σκούτερ για τον κυβισμό του, παρότι στηρίζεται πάνω στις γραμμές του X-ADV 750, που θεωρείται ο προάγγελος της επαναφοράς της κατηγορίας των Adventure σκούτερ.

Φτιαγμένο για εύκολη χρήση μέσα στην πόλη, με πρακτικές πτυχές, που αποδεικνύονται από τον χώρο των 48 λίτρων κάτω από τη σέλα που μπορεί να φιλοξενήσει δύο κράνη φουλφέις, το ντουλαπάκι στην ποδιά, με υποδοχή φόρτισης USB-C και το Smart-Key που διαχειρίζεται το κλείδωμα και το ξεκλείδωμα των κλειδαριών, καθώς και την εκκίνηση.

Η ζελατίνα είναι ρυθμιζόμενη καθ’ ύψος σε τέσσερις θέσεις και τα όργανα είναι οθόνη LCD που ενσωματώνει τη συνδεσιμότητα του συστήματος φωνητικού ελέγχου Honda Smartphone.

Ο διπλός προβολέας LED βρίσκεται σε υπερυψωμένη θέση.

Το σωληνωτό ατσάλινο πλαίσιο συνεργάζεται με ένα ανάποδο πιρούνι τύπου μοτοσυκλέτας (με πάνω και κάτω πλάκα στήριξης), με καλάμια διαμέτρου 37 mm και με δυο αμορτισέρ πίσω με ξεχωριστό ρεζερβουάρ, που φροντίζουν τον τομέα των αναρτήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πλήρης, αναλυτική τεχνική παρουσίαση του Honda ADV350

Η μπροστινή ζάντα ελαφρού κράματος 15 “και η πίσω ζάντα 14” είναι εφοδιασμένες με ελαστικά διπλής χρήσης, χωρίς σαμπρέλα, διαστάσεων 120/70-15 “και 140/70-14” αντίστοιχα, τα οποία υπόσχονται υψηλή πρόσφυση σε όλες τις επιφάνειες.

Το σύστημα πέδησης διαθέτει έναν δίσκο 256 mm μπροστά και έναν δίσκο 240 mm πίσω.

Όπως αναφέρθηκε, το ADV350 είναι ένα σπορ σκούτερ ικανό να αντιμετωπίζει διαδρομές πόλης, αλλά και να κινείται εκτός δρόμου, χάρη επίσης στα χαρακτηριστικά του μονοκύλινδρου, 4βάλβιδου, υγρόψυκτου κινητήρα με έναν εκκεντροφόρο (SOHC) των 330cc γενιάς eSP + προδιαγραφών Euro 5.

Η μέγιστη ισχύς φτάνει τους 29,2 ίππους και η μέγιστη ροπή είναι 31,5 Nm. Το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης HSTC (Honda Selectable Torque Control) συμπεριλαμβάνεται στον στάνταρ εξοπλισμό.

Το νέο Honda ADV350 θα είναι σύντομα διαθέσιμο στους παρακάτω χρωματισμούς: Ασημί (Spangle Silver Metallic), Γκρι ματ (Mat Carbonium Grey Metallic) και Κόκκινο ματ (Mat Carnelian Red Metallic). 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ