fbpx

HONDA ADV150: Μεγάλο ενδιαφέρον διεθνώς!

 Θέλουμε και εμείς ADVenture!

Δεν είχαν προλάβει να ανέβουν οι φωτογραφίες στο διαδίκτυο από την παρουσίαση του καινούργιου Honda ADV150 και τα πληκτρολόγια των σκουτεριστών ανά τον κόσμο είχαν πάρει φωτιά. Γιατί πρόκειται για ένα μοντέλο που έχει μεγάλο και παγκόσμιο ενδιαφέρον, με τη γκρίνια “γιατί αυτοί κι εμείς όχι” να χτυπάει ταβάνι.

Η αρχή έγινε με τo υβριδικό Honda X-ADV 750, το εντούρο-σκούτερ που τάραξε τα βαλτωμένα νερά μιας κατηγορίας δίτροχων (των σκούτερ) όπου γενικά οι εκπλήξεις είναι περιορισμένες.

Ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα από το Young Machine (Ιαπωνία)

Σκούτερ για κίνηση και στο χώμα είχαμε χρόνια να δούμε – παλαιότερα υπήρχαν μερικά – και ξαφνικά πριν από λίγο καιρό η Honda Ινδονησίας ανακοινώνει την έναρξη παραγωγής ενός ADV αλλά με 150 κυβικά. To όνομα αυτού; Μα, φυσικά, Ηοnda ADV15 (διαβάστε εδώ την παρουσίασή του)

Σούπερ ενδιαφέρουσα πρόταση και παρουσία για πολλές αγορές και βεβαίως και για την Ελληνική: σκούτερ με γεύση περιπέτειας και δυνατότητα κίνησης σε χωματόδρομους (αλλά και κακοτράχαλους ελληνικούς δρόμους).

Mάλιστα οι Ινδονήσιοι του motoblast.org  προχώρησαν ένα βήμα παραπάνω και παρουσίασαν το ADV150 Africa σε μερικές πολύ ενδιαφέρουσες και ζωντανές εκδοχές.

Αφού λοιπόν διάφορες αγορές δήλωσαν ενδιαφέρον, το ίδιο έκανε και η Ιαπωνική αγορά, με το περιοδικό Young Machine να προχωράει λίγο παραπάνω και να δημιουργεί ψηφιακά επεξεργασμένες προτάσεις.

Όπως ήταν δε αναμενόμενο, στην Ινδονησία είναι πολλοί οι ιδιοκτήτες (όπως αυτός στις φωτογραφίες παρακάτω) που έχουν αρχίσει να φορτώνουν τα Honda ADV150 τους με σπέσιαλ εξαρτήματα και να τα βελτιώνουν.

Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει, πιστεύουμε, μέσα στο 2020, ενώ μάλλον θα εκπλαγούμε αν η Honda παρουσιάσει το μοντέλο στην έκθεση του Μιλάνου τον Νοέμβριο για διάθεση στην Ευρωπαϊκή αγορά… κι ας έχει εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ