fbpx

SCOMADI TL 125 Euro 4: Πέρασε στην εποχή του Euro4

Ρετρό-ρετρό και μοντέρνο-μοντέρνο

Τον Ιουλίο που μας πέρασε έφτασε στις ευρωπαϊκές αγορές – όπου υπάρχει διάθεση των σκούτερ της βρετανικής εταιρίας – το νέο Scomadi TL125, με ανανεωμένη εμφάνιση, νέα σχεδίαση πλαϊνών καπακιών, vintage διακοσμητικά, τροφοδοσία με ψεκασμό και συνδυασμένη πέδηση. Έτσι καταφέρνει να πληροί τις προδιαγραφές Euro4. Κείμενο, Φωτογραφίες: moto125.cc

Το νέο Scomadi Turismo Leggera 125 συμμορφώνεται πλέον με την οδηγία Euro4, και φέρει σημαντικές αισθητικές αλλαγές που το καθιστούν ακόμα πιο ελκυστικό, τονίζοντας περισσότερο την ρετρό εμφάνιση.

Στην πραγματικότητα, το νέο Scomadi κάνει πρεμιέρα με νέα πλαϊνά καπάκια που δίνουν περισσότερο όγκο και έχουν πλέον δύο κατακόρυφες εισαγωγές αέρα, αλλά και χρωμιωμένη γρίλια μπροστά στη γραβάτα.

Ένα νέο κάλυμμα μπαταρίας – που βρίσκεται κάτω από τη σέλα – έχει και αυτό κατακόρυφες εγκοπές.

Όσο για τον κινητήρα, η πιο σημαντική αλλαγή είναι το σύστημα τροφοδοσίας, που γίνεται πλέον από ηλεκτρονικό ψεκασμό, της αμερικανικής εταιρείας Delphi (αυτή που χρησιμοποιούν και τα Harley Davidson), η οποία οδηγεί σε βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του κινητήρα, σε χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και ομαλή λειτουργία.

Τεχνολογικά, το νέο Scomadi TL 125 ενσωματώνει ένα νέο σύστημα ανάκτησης εκπομπών καυσαερίων, κάνοντάς το πιο “καθαρό” προς το περιβάλλον.


Νέα είναι επίσης η συνδυασμένη λειτουργία των δύο δισκόφρενων, μέσω της αριστερής μανέτας (ενεργοποιεί αμφότερα τα φρένα), που βοηθά ιδιαίτερα τους άπειρους χρήστες που δεν έχουν εμπειρία από αποτελεσματικό και προσεκτικό φρενάρισμα.


Το Scomadi 125 διαθέτει τροχούς 12 ιντσών, κεντρικό και πλαϊνό στάντ, ντουλαπάκι κάτω από το τιμόνι – πάνω στην ποδιά – πρακτική χρωμιωμένη σχάρα πίσω από τη σέλα.

Η σέλα, είναι τύπου vintage, χαμηλή με λευκό σιρίτι, τα φώτα είναι LED, ενώ ψηφιακό είναι το οργάνο που βρίσκεται πάνω στο τιμόνι (οθόνη LCD) και διαθέτει ενδείξεις ώρας, ταχύμετρο, στάθμη καυσίμου, μερικούς και ολικό χιλιομετρητή.

Το Scomadi 125 Turismo Leggera 125i στη μονόχρωμη έκδοση έχει τιμή 2.395 ευρώ και στη δίχρωμη φτάνει τα 2.445 ευρώ, τιμές… Ισπανίας, μιας και τα σκούτερ της βρετανικής εταιρίας δεν αντιπροσωπεύονται ακόμα στην Ελλάδα.

Είχε υπάρξει στο παρελθόν ενδιαφέρον από κάποιους εισαγωγείς για τα όμορφα σκούτερ, που αντιγράφουν την αισθητική των Lambretta της δεκαετίας του ’60, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αντιπροσώπευσή τους στην Ελλάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ