fbpx

SCOMADI: Παγκόσμιο ρεκόρ (x2) με σκούτερ 125cc

“Σπάζοντας” ρολόγια και κοντέρ με ένα 125αράκι

Mπορεί ένα κοινό 125άρι σκούτερ παραγωγής να κάνει παγκόσμια ρεκόρ; Δύσκολα το πιστεύει κάποιος που δεν γνωρίζει το κατόρθωμα του Markus Andre Mayer. Και όμως ναι, τα 125άρια κάνουν παγκόσμια ρεκόρ.

Scomadi world record

Ο Γερμανός Markus Andre Mayer αποφάσισε να δοκιμάσει τις αντοχές και την τύχη του οδηγώντας ένα νορμάλ σκούτερ 125 κυβικών εκατοστών για τη μεγαλύτερη δυνατή απόσταση – στο μικρότερο δυνατό χρόνο. Ένα αυτόματο Scomadi TL 125 με τετράχρονο κινητήρα και 4βάλβιδη κεφαλή ήταν το μέσον αυτής της προσπάθειας.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Να υπενθυμίσουμε ότι η Scomadi είναι μια μικρή βρετανική εταιρία που χρησιμοποιεί την εμφάνιση των θρυλικών Lambretta της δεκαετίας του ’60-’70, αλλά χρησιμοποιεί μοντέρνους κινητήρες με αυτόματη μετάδοση CVT.

Ο Markus είχε σαν στόχο να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερα χιλιόμετρα μέσα σε 24 ώρες. Το προηγούμενο ρεκόρ που έγινε το 2010 ήταν 1.176 διανυθέντα χιλιόμετρα και ο Markus όχι μόνο κατέρριψε το ρεκόρ, το συνέτριψε θα λέγαμε. Έκανε το απίστευτο 1.691 χιλιόμετρα μέσα σε 24 ώρες συνεχούς οδήγησης.

Scomadi world record-2

Scomadi world record-1

Μαζί με το ρεκόρ μεγαλύτερης απόστασης κατέρριψε ένα ακόμα παγκόσμιο ρεκόρ, αφού διέσχισε 10 χώρες μέσα στον ίδιο χρόνο.Oι χώρες που επισκέφθηκε ο Markus Andre Mayer ξεκινόντας από την Ιταλία ήταν οι: Αυστρία, Λιχτεστάιν, Ελβετία, Γερμανία, Γαλλία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Βέλγιο, για να καταλήξει στη Δανία.

Δείτε τη σελίδα του Markus στο Facebook

Την υποστήριξη του Scomadi είχε αναλάβει το κατάστημα σκούτερ Sqooter.com που βρίσκεται στην πόλη Steyr της Βόρειας Αυστρίας

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ