fbpx

Yamaha Augur 155: Όμορφο design… όνομα όχι

Το mini GT του Star Wars!

Eίναι γνωστή τακτική της Yamaha να παρουσιάζει τα πιο προχωρημένα αισθητικά σκούτερ της πρώτα στην αγορά της Ταϊβάν. Έτσι έγινε και στην περίπτωση του Augur του οποίου δυστυχώς το όνομα στην Ελλάδα δεν θα γλίτωνε με τίποτα την κοροϊδία. Η εμφάνιση του Yamaha Augur 155 είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακή.

Η γιαπωνέζικη εταιρία λέει πως η σχεδίαση του Yamaha Augur 155 είναι ένας συνδυασμός στυλ και ευφυΐας και βρίθει από γωνίες και διαφορετικές επιφάνειες που δημιουργούν ένα μοναδικό σύνολο, που όντως δεν έχουμε ξαναδεί σε σκούτερ παραγωγής! Λίγο cyberpunk, λίγο “διαστημικό”.

Η σφηνοειδής μορφή συνδυάζεται με επιφάνειες διαφορετικού φινιρίσματος και βαφής ενώ ο μικρός προβολέας διαθέτει ένα νέο σύστημα φωτισμού που ονομάζεται Y-LLA (Yamaha Lean Light Assist), και αποτελεί την εξέλιξη του φωτισμού cornering lights για δίτροχα.

Εκτός από το “συμπλήρωμα” της δέσμης του φωτός που προσθέτει στο εσωτερικό της στροφής, ο συγκεκριμένος προβολέας LED έχει τη δυνατότητα να αλλάξει χρώμα (θερμότερο κίτρινο-ψυχρότερο μπλε), ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, αλλά και τα γούστα του αναβάτη!

O εξοπλισμός του Augur (που στα κινεζικά προφέρεται “Ο-γκερ”) περιλαμβάνει traction control (TCS), ABS, Smart Key, θύρα USB QC 3,0 και έγχρωμη οθόνη TFT 4.3 ιντσών, που περιλαμβάνει σύστημα πλοήγησης, καθώς συνδεσιμότητα smartphone.

Το Yamaha Augur 155 διαθέτει μονοκύλινδρο, υγρόψυκτο κινητήρα κυβισμού 155 cc, τεχνολογίας Blue Core, με τέσσερις βαλβίδες μεταβλητού χρονισμού VVA και ψεκασμό, ίδιο με αυτόν που χρησιμοποιεί το γνωστό μας ΝΜΑΧ 155 των 15 ίππων.

Οι τροχοί είναι 13 ιντσών και σε συνδυασμό με το κοντό μεταξόνιο και το επίπεδο δάπεδο το Augur ταξινομείται στα Mini GT σκούτερ.

Ο μπροστινός δίσκος είναι 267 mm και ο πίσω 230 mm με τον πίσω τροχό να φοράει 130άρι λάστιχο.

Το σκούτερ διαθέτει ABS, το ντεπόζιτο είναι 6,1 λίτρων, ενώ το βάρος του ανεβαίνει στα 132 κιλά.

Η τιμή του Yamaha Augur 155 ανακοινώθηκε κοντά στις 3,5 χιλιάδες ευρώ, στην πολύ σημαντική και ισχυρή αγορά της Ταϊβάν, όπου πωλούνται κάθε χρόνο από 800.000 μέχρι ένα εκατομμύριο δίτροχα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ