fbpx

VESPA SPRINT 125/150, 2018: Μικρά φρεσκαρίσματα

Νέα χρώματα και οθόνη TFT

Κουβαλητές της κληρονομίας των γρήγορων μικρών Vespa του παρελθόντος αποτελούν οι Vespa Sprint, οι οποίες και για το 2018 θέλουν να μεταφέρουν λίγη από την αίγλη των θρυλικών Vespa SS90 και Vespa Primavera ET3 του παρελθόντος

Για τη νέα χρονιά οι απλές Vespa Sprint και Vespa Sprint “S” φρεσκάρουν ελαφρώς την εμφάνισή τους και τον εξοπλισμό τους.

Πρώτα απ’ όλα αποκτούν φωτιστικά LED μπροστά και πίσω, αλλά και σύστημα που βρίσκει το σκούτερ σου μέσα στο πλήθος των παρκαρισμένων εύκολα και λέγεται “bike finder” (αναβοσβήνοντας τα φλας του με πάτημα ενός κουμπιού στο μπρελόκ), αλλά και αυτόματο άνοιγμα σέλας, μέσω άλλου κουμπιού και πάλι στο μπρελόκ.

Τώρα, περνώντας στην περιοχή των οργάνων μια έγχρωμη οθόνη TFT 4,3 ιντσών καταργεί όλα τα προηγούμενα.

Ο έλεγχος και η επιλογή των πληροφοριών, γίνονται από διακόπτη που βρίσκεται στο δεξί άκρο του τιμονιού.

Το νέο όργανο δείχνει ταχύτητα, μερικά και ολικά χιλιόμετρα, ένδειξη στάθμης καυσίμου, καθώς και πλήθος άλλων πληροφοριών, αφού η οθόνη συνδέεται με τη multimedia πλατφόρμα της Vespa (VMP), που συνδέεται με τη σειρά της με το smartphone του αναβάτη.

Πέρα λοιπόν των κλασικών ενδείξεων και πληροφοριών ο αναβάτης μπορεί να χειρίζεται το κινητό του από διακόπτες στο τιμόνι.

Τώρα στο κομμάτι των χρωμάτων και των αισθητικών μικρο-παρεμβάσεων οι Vespa Sprint και Vespa Sprint “S” έχουν νέες σέλες με εμφανή σιρίτια και χρώματα.

Κόκκινες λεπτομέρειες σε ελατήρια αμορτισέρ και στις γρίλλιες της ουράς δίνουν έναν διακριτικό σπορ χαρακτήρα.
Οι νέες μικρές Vespa του 2018 θα χρησιμοποιούν τους αερόψυκτους κινητήρες με τις τρεις βαλβίδες 125 και 150 cc, που αποδίδουν 10,5 και 12,7 ίππους αντίστοιχα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ