fbpx

MONTEΛΟ 2013: SUZUKI BURGMAN 400 ABS

Ανανεώσεις… επιφανείας

 Το μονοκύλινδρο mega scooter της Suzuki ανανεώνεται – ελαφρώς – μόνο αισθητικά και συνεχίζει την πορεία του στην μεσαία κατηγορία των σκούτερ τουρισμού, με εφόδια την ευρυχωρία και τους μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους, αλλά και τη δυνατότητα τουριστικής χρήσης. Για αυτό το λόγο , τα σκούτερ σαν το Burgman τα ονομάζουμε και GT.

 

Το πλαστικό κουστούμι του Suzuki Burgman 400 ABS, του 2013 είναι ίδιο και απαράλλαχτο με το προηγούμενο μοντέλο, μόνο τα υλικά έχουν αλλάξει στο κατώτερο τμήμα του δαπέδου, και έχουν χρησιμοποιηθεί μαύρα και γκρι πλαστικά, ενώ πριν υπήρχαν κομμάτια που ήταν βαμμένα στα χρώματα του υπόλοιπου σκούτερ.

Oι ζάντες έχουν βαφτεί μαύρες και έχουν αποκτήσει κόκκινο σιρίτι, για να τονιστεί περισσότερο ένας πιο σπορ χαρακτήρας.

Οι ραφές της μεγάλης διώροφης σέλας έχουν γίνει και αυτές κόκκινες, αναδεικνύοντας τη σχεδίασή της περισσότερο από πριν.

Στα μπροστινά φωτιστικά σώματα, το ανώτερό τους μέρος των τζαμιών, στην περιοχή των φλας, έχει αποκτήσει μια μπλε απόχρωση. 

Κατά τα άλλα οι γνωστές αξίες του Suzuki Burgman 400 ABS, που γνωρίζουμε (πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε τη δοκιμή του) παραμένουν. Ο μονοκύλινδρος, ροπάτος κινητήρας, η χαμηλού ύψους σέλα και οι μεγάλες διαστάσεις σε δάπεδο, αλλά και ο αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα – χωράει δύο κράνη – έχουν μείνει ανέπαφα.

Το μεγάλο σκούτερ είναι πιο εύχρηστο, απ’ ότι υπαινίσσεται ο όγκος του, λόγω του χαμηλού κέντρου βάρους, ενώ η μεγάλη του ποδιά και ζελατίνα προστατεύουν καλά τους επιβαίνοντες.

 

Το Suzuki Burgman 400, ABS του 2013 θα παρουσιαστεί στα μέσα Νοεμβρίου στο Σαλόνι του Μιλάνο και η ημερομηνία έλευσης του στην Ελλάδα δεν είναι γνωστή προς το παρόν, όπως και η τιμή του – αν βέβαια υπάρξει αλλαγή – και φυσικά θα σας ενημερώσουμε όταν θα έχουμε νεότερα.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά
ΤΙΜΗ:Δεν έχει ανακοινωθεί
ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ:Τετράχρονος,μονοκύλινδρος, υδρόψυκτος, 2 EEK, 4 βαλβίδες, 400 κ.εκ.
ΙΠΠΟΔΥΝΑΜΗ:Τηλεσκοπικό πιρούνι, καλάμια διαμέτρου 41χλστ., διαδρ. 110 χλστ../Ένα αμορτισέρ, διαδρ. 100 χλστ.
ΑΝΑΡΤΗΣΗ
ΜΠΡΟΣΤΑ / ΠΙΣΩ:
Τηλεσκοπικό πιρούνι, καλάμια διαμέτρου 41χλστ., διαδρ. 110 χλστ../Ένα αμορτισέρ, διαδρ. 100 χλστ.
ΦΡΕΝΟ
ΜΠΡΟΣΤΑ / ΠΙΣΩ:
Δύο δίσκοι 260 χιλ./ Δίσκος 210 χιλ., με σύστημα ABS
ΤΡΟΧΟΣ
ΜΠΡΟΣΤΑ / ΠΙΣΩ:
14 ιντσών/13 ιντσών (ελαστικά, 120/80 μπροστά - 150/70 πίσω)
ΜΕΤΑΞΟΝΙΟ:1.585 χιλ.
ΥΨΟΣ ΣΕΛΑΣ: 710 χιλ.
ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ:13,5 λίτρα
ΒΑΡΟΣ:215 κιλά
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Σφακιανάκης AEBE, Σιδηροκάστρου 5-7 & Πύδνας, Αθήνα, 210 3499000