fbpx

LAMBRETTA, 2018: Έρχονται και στην Ελλάδα!

Ο θρύλος επιστρέφει

Ολοκαίνουργια μεταλλικά σκούτερ με εμβληματική εμφάνιση και το λογότυπο της Lambretta θα δούμε το 2018 και σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες η ξαναγεννημένη Lambretta επιστρέφει και στην Ελλάδα!

Η παγκόσμια πρεμιέρα της νέας Lambretta V-Special έγινε πρόσφατα στο σαλόνι EICMA του Μιλάνου. Η πρώτη Lambretta δημιουργήθηκε σχεδόν ακριβώς πριν από 70 χρόνια και κατά τη διάρκεια της 24ετούς περιόδου παραγωγής τους λατρεύτηκαν σαν σκούτερ.


Η ώρα της επιστροφής ήρθε με την EICMA 2017: Η εμβληματική φίρμα θα γιορτάσει την αναγέννησή της με το μοντέλο V-Special, το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό – μετά από μια αποκλειστική προεπισκόπηση του Τύπου και των εισαγωγέων τον Ιούνιο (πατήστε εδώ).

Όπως και οι ιστορικές, κλασικές Lambretta, έτσι και το νέο V-Special διαθέτει επίσης μεταλλικό σώμα, αποσπώμενα πλαϊνά καπάκια (κι από ανθρακονήματα κατόπιν παραγγελίας), αλουμινένια εξαρτήματα και τις αναγνωρίσιμες-μοναδικές γραμμές της Lambretta, που αντανακλάται σε πλήθος σημείων. Τα μοντέλα ονομάζονται V50 Special, V125 Special και V200 Special.

Lambretta V-Special


Ο παγκοσμίας φήμης αυστριακός σχεδιαστικός οίκος KISKA (γνωστός από τις KTM, Husqvarna, KSR MOTO και CFMOTO) συνεργάστηκε στενά με την ιταλική κοινότητα της Lambretta για να δημιουργήσει ένα
design που συνθέτει κλασικά στοιχεία Lambretta και σύγχρονες εφαρμογές.

Οι νέες Lambretta χρησιμοποιούν τη σύγχρονη τεχνολογία: φώτα LED, δισκόφρενα μπροστά και πίσω, ψηφιακή οθόνη (με αναλογικό ταχύμετρο, όμως).

Η έκδοση των 50 cc διαθέτει τετράχρονο κινητήρα που πληροί τις προδιαγραφές Euro 4. Το νέο V-Special θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2017.

 

 

Τον Φεβρουάριο του 2018, θα παρουσιαστούν τα πρώτα μοντέλα περιορισμένης παραγωγής που θα είναι διαθέσιμα σε επιλεγμένους αντιπροσώπους στην Ευρώπη, με την παράδοση των σκούτερ να ξεκινούν στην Ευρώπη τον Μάρτιο του 2018.

Δεν είναι όμως μόνο στην Ευρώπη, που εκδήλωσε ενδιαφέρον για το comeback της αγαπημένης εταιρίας. Από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία μέχρι την Κορέα και την Σιγκαπούρη, αλλά και την Ταϊλάνδη και τη Βραζιλία, η Lambretta έχει συνεργαστεί ήδη με εισαγωγείς, ενώ σε διαπραγματεύσεις για συμφωνία βρίσκεται με περίπου 50 ακόμα χώρες. Ανάμεσα σε αυτές είναι και η Ελλάδα, για την οποία συμφωνία θα έχουμε σύντομα νέα.


Ο Αυστριακός Όμιλος KSR θα είναι υπεύθυνος για τις πωλήσεις στη Γερμανία, την Αυστρία, την Ελβετία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο, την Ισπανία και επίσης στη μητρική χώρα της Lambretta την Ιταλία.

Οι τιμές πώλησης έχουν ήδη καθοριστεί για αυτές τις χώρες: Το V50 Special θα διατίθεται από 2.799 ευρώ, θα ακολουθήσει το V125 Special με τιμές που ξεκινούν από 3.399 ευρώ και το V200 Special ξεκινά από 3.999 ευρώ.


Και καθώς η μαζική παραγωγή πρόκειται να αρχίσει σύντομα, η Lambretta ήδη εξελίσσει κι άλλα μοντέλα και κινητήρες. Σχεδιάζονται σπορ μοντέλα, καθώς και μεγαλύτεροι κινητήρες, αλλά και ηλεκτρικό σκούτερ.
Πίσω από τη νέα Lambretta βρίσκεται η εταιρία είναι η Lambretta GmbH με έδρα την Αυστρία, που είναι η κοινοπραξία Consortium Lambretta (Innocenti SA, με έδρα το Λουγκάνο της Ελβετίας), στην οποία ανήκουν όλα τα εμπορικά δικαιώματα της φίρμας και η αυστριακή KSR Group GmbH.
Περισσότερες πληροφορίες: www.lambretta.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ