fbpx

Hero Moto: Επίσημη παρουσίαση του Vida V1

Πρώτα η Ινδία και μετά ο κόσμος όλος

Το πολυαναμενόμενο ηλεκτρικό σκούτερ είναι το πρώτο του είδους που κατασκευάζεται από την ινδική Hero MotoCorp, μια πολύ μεγάλη εταιρία σκούτερ και μοτοσυκλετών για μια ακόμα πιο μεγάλη αγορά. Το όνομα αυτού Hero Vida V1.

Κυκλοφόρησε το πρώτο ηλεκτρικό σκούτερ της Hero MotoCorp, το πολυαναμενόμενο Vida V1. Η τιμή των μοντέλων V1 Plus και V1 Pro έχει καθοριστεί στα 1.762 ευρώ και 1.932 ευρώ αντίστοιχα, τιμές ελαφρώς τσιμπημένες για την εκεί αγορά.

Τι γίνεται στην Ινδία; Με τριάντα ευρώ οι ενδιαφερόμενοι κλείνουν την παραγγελία τους και ήδη οι κρατήσεις για αυτό το νέο ηλεκτρικό σκούτερ έχουν εκτιναχθεί, λόγω του ότι η Hero είναι μια πολύ μεγάλη εταιρία (διεθνώς) και πολύ δημοφιλής στην αχανή της χώρα.

Το Hero Vida V1 Pro είναι ένα εξαιρετικά μοντέρνο ηλεκτρικό σκούτερ απ’ όλες τις απόψεις και διαθέτει μπαταρία 3,94 kWh, σε σύγκριση με την μπαταρία 3,44 kWh που έχει η έκδοση V1 Plus.

Δεδομένων αυτών των προδιαγραφών, η αντίστοιχη αυτονομία των μοντέλων είναι αντίστοιχα 160 και 120 χιλιόμετρα.

Η μπαταρία είναι αποσπώμενη και το Vida υπόσχεται γρήγορο χρόνο φόρτισης λίγο περισσότερο από μία ώρα για να επιτύχει φόρτιση 80 τοις εκατό.

Και οι δύο εκδόσεις έχουν τελική ταχύτητα κοντά στα 90 km/h, με το V1 Pro να επιδεικνύει ταχύτερη επιτάχυνση, πηγαίνοντας από στάση στα 30 km/h σε 3,2 δευτερόλεπτα και 3,4 δευτερόλεπτα για το V1 Plus.

Τα Hero’s Vida V1 καλύπτονται από πενταετή εγγύηση 50.000 χιλιομέτρων, ενώ οι μπαταρίες καλύπτονται από τριετή εγγύηση 30.000 χιλιομέτρων. Οι αποσπώμενες μπαταρίες πάντως δεν είναι ελαφριές, αφού ζυγίζουν περίπου 12 κιλά η καθεμία.

Τα Hero Vida V1 έχουν φωτιστικά σώματα LED, κουμπί SOS στο τιμόνι και ειδοποίηση κατά της κλοπής, ενώ στις πρακτικές τους ανέσεις προστίθενται, ο αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα, ο οποίος διαθέτει αρθρωτό σύστημα που επεκτείνεται όταν το σκούτερ είναι σταματημένο, έγχρωμη οθόνη TFT επτά ιντσών και σύστημα keyless.

Και τα δυο σκούτερ διαθέτουν τρία προγράμματα οδήγησης Eco, Ride και Sport, και μια πλήρως προγραμματιζόμενη λειτουργία οδήγησης, όπου μπορεί κάποιος να προσαρμόζει το βαθμό επιτάχυνσης και το σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα.

Τέλος διαθέτουν όπισθεν λειτουργία κινητήρα για εύκολο παρκάρισμα σε κάθε συνθήκη.

Το λανσάρισμα των ηλεκτρικών σκούτερ της Hero, ειδικά για μια αγορά τεραστίων πωλήσεων σαν την ινδική έχει μεγάλη σημασία, μιας και η τεχνογνωσία που θα αποκτηθεί και η εξέλιξη που θα επιτευχθεί στο πέρασμα του χρόνου θα βοηθήσουν στη βελτίωση των σκούτερ και την εξάπλωσή τους στον υπόλοιπο κόσμο. Ναι, και στην Ευρώπη φυσικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ