fbpx

KINEZIKH – ANTIΓΡΑΦΗ: “BMW C1”

 Οι αετοί πετούν… αντιγράφοντας

Eagle (αετός) Scooter BX ονομάζεται το “καμάρι” που παρουσιάζουμε σήμερα, που… κάτι μας θυμίζει, από το παρελθόν. Έχουν περάσει ήδη 11 χρόνια από την αλλαγή του αιώνα, κι από τη μέρα που η BMW τάραξε τα νερά των σκούτερ με την παρουσίαση του C1. Το C1 ήταν ένα πρωτότυπο scooter, που προφύλασσε περισσότερο από κάθε άλλο τον αναβάτη του, αφού τον έδενε με ζώνη ασφαλείας σε ένα κάθισμα που θύμιζε μπάκετ αγωνιστικού αυτοκίνητου.

 

Εagle BX: Ηλεκτρικό "C1", από την Κίνα

Επίσης τον προφύλασσε από τα καιρικά φαινόμενα, ενώ στα μειονεκτήματά του περιλαμβάνονταν το αυξημένο βάρος και η νευρικότητα, που παρουσίαζε σε πλευρικούς ανέμους. Αργότερα το project έκλεισε τον κύκλο του και αυτόν τον κύκλο μοιάζει να ξεκινάει ξανά η κινέζικη εταιρία Suzhou Eagle Electric Vehicle Manufacturing, η οποία αντιγράφει “στεγνά” το C1 και το παρουσιάζει σαν ηλεκτρικό. Ο κινητήρας του “Αητού” αποδίδει 4 kW και οι μπαταρίες είναι λιθίου 50 Ah Οι ομοιότητες του Eagle BX με το C1 δεν είναι λίγες, για την ακρίβεια είναι πάμπολλες (“ξεπατικωτούρα” που λέγαμε), τόσες όσες θα μπορούσαν να εγείρουν θέματα μηνύσεων, αν η κινεζική εταιρία προσπαθήσει να το πουλήσει επίσημα στην Ευρώπη.

Θυμηθείτε την ιστορία που είχαμε γράψει για την κατάσχεση της αντιγραφής του τρικύκλου από το Σαλόνι του Μιλάνο και τον τρόπο που έγινε και φανταστείτε να απομακρύνουν αστυνομικοί το Eagle σκεπασμένο και αυτό με σεντόνι, σαν εγκληματία…

Δεν δυσκολεύτηκαν και πολύ οι σχεδιαστές του Eagle... απλά χρησιμοποίησαν πολύ καρμπόν