fbpx

ΝΕΑ: ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΚΛΩΝΟΥ ΜΡ3, ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ

Πιάστε τον Γιμπέν…

Το κινεζικό τρίτροχο Yiben ZKT YB 250 ήταν ο “κλώνος” του Piaggio MP3, το οποίο κατασχέθηκε, κατά τη διάρκεια του Σαλονιού του Mιλάνο EICMA 2011, από την ιταλική Guardia di Finanza, δηλαδή την “αστυνομία της ιταλικής εφορίας”.

Πρώτα γίνεται ο έλεγχος του ενόχου...

Η κινεζική εταιρία Kaitong Motor Group είχε νοικιάσει περίπτερο στην EICMA 2011, όπου επεδείκνυε (με χαρά και καμάρι υποθέτουμε) το τρίτροχο σκούτερ της με το όνομα Yiben, το οποίο ήταν ακριβές αντίγραφο του πατενταρισμένου MP3 της Piaggio. Η Piaggio ζήτησε την παρέμβαση της ιταλικής Guardia di Finanza, η οποία αφού προηγουμένως έλεγξε προσεκτικά τον “δράστη”, με τη βοήθεια ειδικών, προχώρησε στη “σύλληψή” και την απομάκρυνσή του, δηλαδή την κατάσχεση του οχήματος.

... και μετά συλλαμβάνεται από αστυνομικούς

Μετά από αυτή τη δραστική παρέμβαση της υπηρεσίας,  η Piaggio την ευχαρίστησε επίσημα για την άμεση ανταπόκριση. Δύο σημεία πρέπει να προσέξετε σε αυτή την ιστορία. Το πρώτο είναι ότι το περίπτερο της Kaitong απείχε μόλις λίγες δεκάδες μέτρα από το περίπτερο της Piaggio! Κυρίως όμως παρατηρήσετε στη φωτογραφία που δημοσιεύουμε, ότι το ένοχο τρίτροχο σκουτεράκι απομακρύνεται από τον χώρο από δύο αστυνομικούς, οι οποίοι του έχουν καλύψει μάλιστα το “κεφάλι” του!

(πηγή: www.ilsole24ore.com)