fbpx

HONDA FORZA 750: Κέρδισε το βραβείο σχεδίασης Red Dot 2021

Έπαινος για το Forza 750

Βράβευση για το νέο Honda Forza 750 από τον θεσμό Red Dot Awards 2021 που απονέμει αυτή την τιμή σε δίτροχα που προσφέρουν αξιόλογο σχεδιασμό.

Ο θεσμός Red Dot είναι μία ετήσια διοργάνωση της οποίας την κριτική επιτροπή απαρτίζουν 50 διεθνώς καταξιωμένοι ειδικοί, οι οποίοι δοκιμάζουν, αξιολογούν και εξετάζουν το κάθε υποψήφιο μοντέλο, αναζητώντας χαρακτηριστικά εξαιρετικής σχεδίασης και καινοτομίας.

Τα κριτήρια επιλογής επαναξιολογούνται και αναπροσαρμόζονται κάθε χρόνο, ώστε να αντικατοπτρίζουν τις τελευταίες τεχνικές, κοινωνικές οικονομικές και οικολογικές απαιτήσεις. Για φέτος την τιμητική του είχε το Honda Forza 750 που κέρδισε την πρώτη θέση.

Tα μοντέλα της Honda συνεχίζουν το success story της μάρκας στο θεσμό Red Dot Award όπου πέρσι διακρίθηκε η Honda CBR1000RRRFirebladeSP.

Από τότε που ιδρύθηκε η Honda, στόχος μας ήταν πάντα ο προϊοντικός σχεδιασμός να αποτυπώνει τη φιλοσοφία μας, να κάνουμε την καθημερινότητα των πελατών μας πιο απολαυστική. Τώρα βλέπουμε τις διακρίσεις αυτές ως επιβράβευση των προσπαθειών μας. Θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε στο ίδιο πνεύμα, σκεπτόμενοι αντισυμβατικά και σχεδιάζοντας προϊόντα που ‘ξαφνιάζουν και ενθουσιάζουν’ τους πελάτες στη καθημερινότητά τους”, δήλωσε ο Toshinobu Minami, Chief Operating Officer, Design Center, Honda R&D Co. Ltd.

Το νέο Honda Forza 750, το οποίο παρουσιάστηκε το φθινόπωρο του 2020, είναι η κορωνίδα της διάσημης οικογένειας πολυτελών scooter Forza, που συνδυάζουν την άνεση και την εμφάνιση ενός σκούτερ τύπου GT (Grand Touring) με σπορ επιδόσεις και ευελιξία σε ένα υπέρκομψο, premium πακέτο.

Η νέα ναυαρχίδα των σκούτερ της Honda Forza δεν αποτελεί εξαίρεση, ξεχωρίζοντας με το ιδιαίτερο στυλ, την ευρυχωρία και την προστασία από τον αέρα για άνετα ταξίδια στις υψηλές ταχύτητες. Όλα αυτά συνδυάζονται με τις αεροδυναμικές γραμμές και το λεπτό πίσω τμήμα. Κινείται από έναν ροπάτο, αποδοτικό, δικύλινδρο κινητήρα 745cc.

Forza φέρει πλούσιο εξοπλισμό που περιλαμβάνει πολλαπλά riding mode, Honda Selectable Torque Control, το μοναδικό – στο χώρο της μοτοσυκλέτας – κιβώτιο διπλού συμπλέκτη της Honda [Dual Clutch Transmission (DCT)], φωτισμό full LED και το Honda Smartphone Voice Control. Το χαμηλό ύψος της σέλας 790mm, τα 22 λίτρα αποθηκευτικού χώρου κάτω από τη σέλα – αρκετά για ένα κράνος fullface – και μία θύρα φόρτισης USBC αυξάνουν την καθημερινή πρακτικότητα.

Οι τελευταίες διακρίσεις αποτελούν συνέχεια άλλων πρόσφατων επιτυχιών της Honda στο θεσμό Red Dot, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση της μάρκας στο σχεδιασμό ελκυστικών προϊόντων χωρίς συμβιβασμούς. Το 2020, το Honda e απέσπασε τον κορυφαίο τίτλο, ‘Best of the Best’, και διακρίθηκε δίπλα στην CBR1000RRR Fireblade SP superbike – την πρώτη μοτοσυκλέτα της Honda που κέρδισε ένα βραβείο Red Dot.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ