fbpx

HELLO KITTY SCOOTERS: ΗΤΑΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΛΗΘΗΚΑΝ !

Γιατί τα σκούτερ… δεν είναι παιχνίδια

Ανάκληση για σοβαρούς λόγους ασφαλείας μερικών χιλιάδων παιδικών ηλεκτρικών σκούτερ Hello Kitty, προχώρησε η υπηρεσία ασφαλείας των καταναλωτών στις ΗΠΑ. Αποδεικνύεται έτσι ότι – παρ’ ότι πολύς κόσμος έτσι πιστεύει – τα σκούτερ, ακόμα και παιδικά… δεν είναι παιχνίδια.

Η Hello Kitty είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας που έχει δημιουργηθεί από έναν ιαπωνικό οίκο και πρόκειται για μια θηλυκή γάτα με φιόγκο στο κεφάλι και θεωρείται ένας από τους θρύλους της ποπ κουλτούρας της Ιαπωνίας. Πρόκειται για ένα παγκόσμιας φήμης φαινόμενο πλέον με κέρδη κοντά στα 5 δις δολάρια τον χρόνο με πλήθος προϊόντων, από video games μέχρι παιχνίδια, ρούχα, διακοσμητικά, σειρά τηλεόρασης, αλλά και… ηλεκτρικά σκουτεράκια. Εδώ είναι το θέμα.

Hello Kitty City Scooter: πάνω από 5,0 χιλιάδες σκουτεράκια αποσύρθηκαν με πλήρη επιστροφή χρημάτων στους καταναλωτές

Η εταιρία ποδηλάτων Dynacraft BSC που ήταν υπεύθυνη για τη διανομή και την πώληση των ηλεκτρικών σκούτερ Hello Kitty προχώρησε στην ανάκλησή τους γιατί απλά υπήρξαν καταγγελίες και τραυματισμοί από “ξαφνική, αθέλητη, από τον χρήστη, επιτάχυνση”! Πως είπατε; Δηλαδή το σκουτεράκι επιτάχυνε απότομα από μόνο του, με αποτέλσεμα να υπάρχουν τραυματισμοί κυρίως παιδιών – από τα οποία προορίζονταν να χρησιμοποιηθούν σαν παιχνίδια.

Έτσι η κρατική υπηρεσία “Consumer Product Safety Commission”, απέσυρε 5.200 περίπου ηλεκτρικά σκουτεράκια με τα γραφικά της Hello Kitty, που είχαν κατασκευαστεί στο τέλος το 2012 από την κινέζικη εταιρία Zhejiang Qunying, που διατίθονταν μέσα από την αλυσίδα καταστημάτων Toys “R” Us. Το μαυρο-ροζ σκουτεράκι με το χαρακτηριστικό αρκο-γατάκι (;) Hello Kitty κόστιζε περί τα 250 δολάρια.

Η Κίτι βρισκόταν πάνω στα πλαϊνά καπάκια χαμογελαστή

Όμως δεν ήταν μόνο τα σκουτεράκια Hello Kitty, αφού η Dynacraft προμήθευε και τη μεγάλη αμερικάνικη εταιρία αλυσίδα καταστημάτων Wal-Mart με το ίδιο μοντέλο, σε μαύρο-μωβ χρωματισμούς και άλλα γραφικά (πιο αγορίστικο ας πούμε;) με το όνομα Monster High. Ακόμη 5.500 σκούτερ ανακλήθηκαν κι από τα Wal-Mart. Έχει μάλιστα ενδιαφέρον η ανακοίνωση της ανάκλησης, που ανέφερε:

  • Πρόβλημα: Απότομη, ξαφνική επιτάχυνση
  • Αποτέλεσμα: Απώλεια ελέγχου, πτώση και πιθανός τραυματισμός
  • Συμβουλή: Σταματήστε αμέσως να χρησιμοποιείτε το σκουτεράκι, αποσυνδέστε την μπαταρία και επιστρέψτε το στο κατάστημα, από όπου το αγοράσατε
  • Λύση: Επιστροφή χρημάτων…

Να και το “Monster High” που πουλούσε η Toys “R” Us. Άλλες 5,0 χιλιάδες από αυτά πήγαν στα σκουπίδια

Δεν θα προχωρήσουμε σε τεχνική ανάλυση των ηλεκτρικών σκούτερ Hello Kitty και Monster High (π.χ. απουσία αναρτήσεων, μπροστινού φρένου, τροχοί μικρής διαμέτρου, κ.λπ.) γιατί τα σχεδόν 11.000 τεμάχια που ανακλήθηκαν έχουν φύγει ήδη για ανακύκλωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ