fbpx

DERBI: ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ

Eπίσημα λουκέτο στο Martorelles

Με την ισπανική βιομηχανία να παραπαίει, τη Yamaha και την Honda να αφήνουν τις εγκαταστάσεις τους στην Ισπανία, την Suzuki να ακολουθεί, έρχεται και η σειρά της Piaggio να κλείσει το ιστορικό εργοστάσιο του Martorelles της Derbi και να προσθέσει 150 ακόμα εργαζόμενους στην μακρά λίστα ανέργων της χώρας.

Λόγους αποτελεσματικότητας και παραγωγικότητας επικαλείται η μητρική Piaggio Group για το εργοστάσιο της Derbi, της οποίας η παραγωγή θα μεταφερθεί στην Ιταλία.

Εργάτες και διοίκηση γιόρταζαν πέρσι τα 90α γενέθλια του εργοστασίου

Εργάτες και διοίκηση γιόρταζαν πέρσι τα 90α γενέθλια του εργοστασίου

Τα 91 χρόνια ιστορίας και επιτυχιών σε παγκόσμιο επίπεδο θα λήξουν στο τέλος Μαρτίου με σκληρό τρόπο για την ισπανική εταιρία Derbi, με το λουκέτο στο τελευταίο εναπομείναν εργοστάσιο της εταιρίας στην Ισπανία, στο Martorell κοντά στην Βαρκελώνη. Με την απόφαση αυτή χάνεται ένα σημαντικό ιστορικό βιομηχανικό σύμβολο της Ισπανίας, που κατασκεύαζε δίτροχα από το 1922. Η Derbi έγινε θυγατρική του Piaggio Group το 2001.

Ένα από τα πολύ ενδιαφέροντα πρωτότυπα σκούτερ του παρελθόντος

Ένα από τα πολύ ενδιαφέροντα πρωτότυπα σκούτερ του παρελθόντος

Η παραγωγή των σκούτερ και των μοτοσυκλετών της ισπανικής εταιρίας αποφασίστηκε να μεταφερθεί στην Ιταλία, όπου ο “ballas rojas” (κόκκινες σφαίρες), έστω θα διατηρήσουν το όνομά τους στην αγορά.

Παρ’ όλες τις προσπάθειες που έγιναν τους τελευταίους μήνες για να αποφευχθεί το κλείσιμο του εργοστασίου (έντονη κριτική δέχθηκε η Piaggio από τα εργατικά συνδικάτα) τη μείωση των εξόδων που επιτεύχθηκε, ρίχνοντας το συνολικό κόστος κάτω από τα αντίστοιχα εργοστάσια της Piaggio στην Ιταλία, η μητέρα εταιρία ανακοίνωσε στα μέσα αυτού του μήνα τα κακά νέα.

Πορεία διαμαρτυρίας εργαζομένων της Derbi στους δρόμους της Βαρκελώνης

Πορεία διαμαρτυρίας εργαζομένων της Derbi στους δρόμους της Βαρκελώνης

Υπενθυμίζουμε ότι η Piaggio είχε κλείσει, μόλις δύο χρόνια μετά την εξαγορά της Derbi, το 2003, ένα ακόμα εργοστάσιο της φίρμας στην Arganda del Rey στη Μαδρίτη.

Στους 150 εργάτες του εργοστασίου της Derbi που θα μείνουν άνεργοι θα προστεθούν και οι εργάτες του εργοστασίου της Suzuki στην Gijon, το οποίο και αυτό θα κλείσει τον Μάρτιο.

Η Derbi είχε πάντοτε σαν πλεονέκτημα την ξεχωριστή, καλόγουστη εμφάνιση στα σκούτερ της

Η Derbi είχε και έχει πάντοτε σαν πλεονέκτημα την ξεχωριστή, καλόγουστη εμφάνιση στα σκούτερ της

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ