fbpx

SILENCE SO1: Κατακτούν την Ισπανία

 Ήσυχα και ταπεινά

Πολύ δυναμικά έχει μπει στην ισπανική αγορά η ντόπια φίρμα ηλεκτρικών σκούτερ Silence που πετυχαίνει σημαντικές πωλήσεις. Πώς θα τα πάνε άραγε τα σκούτερ της εταιρίας στην υπόλοιπη Ευρώπη;


Η Silence είναι μια ισπανική εταιρεία με έδρα τη Βαρκελώνη και ειδικεύεται στην παραγωγή ηλεκτρικών σκούτερ, σχεδιασμένων τόσο για μετακίνηση όσο και για εμπορική χρήση και ως εκ τούτου για μεταφορές μικρο-εμπορευμάτων στην πόλη.

Ηγέτης των πωλήσεων ηλεκτρικών σκούτερ στην Ισπανία, η Silence στοχεύει τώρα να επεκταθεί στην Ευρώπη, με πρώτους σταθμούς τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία και τη Γερμανία.
Το άνοιγμα αυτών των νέων αγορών θα πραγματοποιηθεί μέσω των διαφόρων εισαγωγέων και διανομέων (που δεν έχουν ακόμη καθοριστεί).
“Ως κορυφαίο εμπορικό σήμα, θέλουμε να ξεκινήσουμε σε αυτές τις νέες αγορές, μόνο με τη συνεργασία των καλύτερων αντιπροσώπων”, δήλωσε ο Carlos Sotelo, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της καταλανικής εταιρείας.

Το 2018, το κυρίαρχο μοντέλο της Silence (που σημαίνει “σιωπή”, προφανώς λόγω ηλεκτροκινητήρα) ήταν το S02, που έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές σε εταιρικούς στόλους, με πελάτες όπως τα Ισπανικά Ταχυδρομεία, οι TelePizza και η Domino, αλλά και οι εταιρίες scooter-sharing όπως η Acciona και η Scoot.

Για το 2019, το εμπορικό σήμα της Βαρκελώνης επικεντρώνεται στον ιδιωτικό τομέα, στην ανοικτή αγορά στην οποία διατίθεται το μοντέλο Silence S01. Ένα σκούτερ που μπορεί να συγκριθεί με ένα συμβατικό σκούτερ με κινητήρα 250 cc (!) και διαθέτει ως σημαντική καινοτομία-ευκολία την αφαιρούμενη μπαταρία, η οποία μεταφέρεται εύκολα με ένα “καροτσάκι”.

Μιας και το Silence S01 όπως είπαμε παραπάνω συγκρίνεται – σύμφωνα με τον κατασκευαστή – με ένα μεσαίο σκούτερ 250 cc, αυτό το χαρακτηριστικό το θέτει πάνω από τον μέσο όρο των επιδόσεων των σημερινών, πιο διαδεδομένων ανταγωνιστών.

Ενσωματωμένος στον πίσω τροχό είναι ο κινητήρας του Silence των 6.000 W (11 kW μέγιστης ισχύος) που κινεί το σύνολο μέχρι τα 100 km/h. Ο κινητήρας τροφοδοτείται από μια αφαιρούμενη και μεταφερόμενη μπαταρία με ειδικό καροτσάκι.

Αυτό είναι και το “μυστικό” του σκούτερ, αφού είναι πολύ μεγάλη η μπαταρία και το βάρος της δεν ανακοινώνεται, αλλά παρέχει έτσι την κατάλληλη ενέργεια για την επίτευξη των παραπάνω επιδόσεων. Η αυτονομία συμβαδίζει με το μέγεθος της μπαταρίας και φτάνει τα 115 χλμ σε αστικές περιοχές. Η τιμή του Silence S01 είναι εξίσου υψηλή και φτάνει κοντά στα 6.500 ευρώ, ξεπερνώντας τις τιμές των συμβατικών maxi scooter 300αριών της αγοράς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ