fbpx

ΚΡΑΝΗ: ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΞΕΡΑΤΕ

Χα, χα… ωραίο κράνος

Ασταμάτητη είναι η φαντασία, ασταμάτητη είναι η ανάγκη για διαφοροποίηση μεταξύ των ανθρώπων, ασταμάτητη είναι και η προσπάθεια κάποιων να κάνουν τους δικυκλιστές να φορούν κράνη. Ο Ιγκόρ Μιτίν, σχεδιαστής από το Καζακστάν (Creative Helmets λέγεται η συλλογή του) της εταιρίας “GOOD!” που έχει ιδρύσει ο ίδιος στο Αλμάτι της ασιατικής χώρας, δημιούργησε μια σειρά ανοικτών (jet) κρανών με 14 διαφορετικά σχέδια. Τρία από αυτά απεικονίζουν κεφάλια ανθρώπων, ένα το εσωτερικό ενός κρανίου (“μπλιάχ”, που λένε και τα παιδιά), ένα με έναν πισινό (ασχολίαστο), όπως επίσης και με θέμα το: καρύδι, καρπούζι, μπαλάκι του γκολφ, του τένις, κ.λπ.

Mε ετικέτα, "Εδώ τα καλά καρπούζια όλα με το μαχαίρι";

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο σε κράνη, αφού η τεχνολογία έχει βελτιωθεί πολύ τα τελευταία χρόνια, κάνοντας την εφαρμογή φύλλων πλαστικού με τυπωμένα σχέδια πάνω σε κράνη ακριβέστατη, δημιουργώντας εντυπωσιακά αποτελέσματα. Ο Ιγκόρ Μιτίν μάλιστα απέσπασε και το 2011, το διεθνές βραβείο Red Dot Design Awards, στην κατηγορία “Μόδας”.

Τρία διαφορετικά θέματα στην κατηγορία "κεφάλια"

Στόχος ήταν να μεταμορφώσω ένα λειτουργικό αντικείμενο σε κάτι διασκεδαστικό”, δηλώνει ο Μιτίν, “ σήμερα, η τεχνολογία και η λειτουργικότητα είναι το κύριο μέλημα των σχεδιαστών προϊόντων, αλλά η συναισθηματική πλευρά χάνεται…”, συμπληρώνει ο σχεδιαστής της συλλογής “Creative Helmets”. Μένει τώρα να δούμε αν ο Μιτίν θα βρει κατασκευαστή κρανών για να του προτείνει συνεργασία ή απλά θα δούμε την αρπαγή των ιδεών του από κάποια εταιρία.
(η ιστοσελίδα του Mιτίν είναι: www.good.kz , στα ρώσικα)