fbpx

DERBI VARIANT SPORT 50, VARIANT SPORT 125, 2012: ΕΡΧΟΝΤΑΙ…

Και θα ‘ναι και φτηνά…

Έρχονται σύντομα στην Ελλάδα δυο, σπορτίβικης εμφάνισης και χαμηλής τιμής, σκούτερ, που απευθύνονται αποκλειστικά για κίνηση στην πόλη. Πρόκειται για τα Derbi Variant Sport 50 και Derbi Variant Sport 125, μοντέλα του 2012, με τιμές 1.510 και 1.750 ευρώ αντίστοιχα.

Ήδη από την έκθεση του Μιλάνου τον Οκτώβριο του 2011, το Piaggio Group είχε κάνει σαφείς τις θέσεις του: τον εμπλουτισμό της γκάμας της ισπανικής Derbi, από τα υπάρχοντα προϊόντα της εταιρίας. Αυτό είχε επιτελεστεί με την παρουσίαση των Variant Sport 50 και 125, τα οποία ήταν στην πραγματικότητα τα Aprilia SportCity One 50 και SportCity One 125, με νέα διακοσμητικά αυτοκόλλητα.

Το Derbi Variant Sport 50 φοράει δίχρονο κινητήρα και το Variant Sport 125 τετράχρονο, αμφότεροι αερόψυκτοι, που τροφοδοτούνται με καρμπυρατέρ, ενώ και τα δύο αποτελούν απλά σκούτερ για καθημερινή μετακίνηση, που ταιριάζουν σε αρχαρίους σκουτερίστες που δεν ζητούν κάτι εξεζητημένο, αλλά κάτι απλό, εύκολο, εύχρηστο και ελαφρύ. Εφοδιασμένα με τροχούς μέσης διαμέτρου, 14 ιντσών, τα Derbi Variant Sport διαθέτουν ευελιξία και ευκολία χρήσης, κάτι πολύ χρήσιμο για την κίνηση μέσα στην πόλη, με το ύψος σέλας να απέχει 775 χιλιοστά από το έδαφος.

Αμφότερα φορούν τηλεσκοπικό πιρούνι με καλάμια διαμέτρου 32 χιλιοστών και διαδρομή 85 χιλιοστών, τη στιγμή που το μονό αμορτισέρ πίσω έχει διαδρομή 84 χιλιοστών. Στο κομμάτι των φρένων συναντούμε ένα δισκόφρενο 220 χιλιοστών μπροστά και ταμπούρο 140 χιλιοστών πίσω. Ο αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα χωράει ένα ανοικτό κράνος και το ντεπόζιτο χωράει 7 λίτρα.