fbpx

ΜΟΝΤΕΛΟ 2012: HYOSUNG ST-E3 EVA

Ο ηλεκτρικός Κορεάτης

Η κορεάτικη εταιρία σκούτερ και μοτοσυκλετών Hyosung παρουσίασε το νέο της σκούτερ για το 2012. Ονομάζεται Hyosung ST-E3 EVA κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα DC Brushless, που εφαρμόζει πάνω στον πίσω τροχό και παίρνει ενέργεια από μπαταρίες των 48-volt (ιόντων λιθίου). Το συνολικό βάρος του EVA είναι 115 κιλά και μπορεί να επιταχύνει μέχρι τα 60 χ.α.ω.

Το EVA είναι πολύ συμπαθητικό από πλευράς εμφάνισης, χρησιμοποιεί καμπύλες, σε στυλ ρετρό με μακριά πλαϊνά καπάκια σε σχήμα δάκρυ που θυμίζουν τις Vespa. Στο μέσο του δαπέδου υπάρχει υψηλό τούνελ για να χωρέσουν οι μπαταρίες, οι τροχοί είναι 12 ιντσών και υπάρχουν δισκόφρενα μπροστά και πίσω.

Η αυτονομία του ST-E3 υπολογίζεται κοντά στα 120 χιλιόμετρα, αρκεί το σκούτερ να ταξιδεύει με ταχύτητα 35 χιλιομέτρων την ώρα. Η μπαταρία για να επαναφορτιστεί χρειάζεται 3 με 5 ώρες, κάτι που σημαίνει ότι το σκούτερ πρέπει να μπαίνει στην πρίζα από το βράδι, για να είναι φορτισμένες οι μπαταρίες το πρωί.

Η παρουσίαση του Hyosung ST-E3 EVA αποτελεί μεγάλη είδηση για την εταιρία – που έχει παρουσιάσει πολλά ενδιαφέροντα και αξιόλογα μοντέλα στο παρελθόν – αφού είναι το πρώτο της ηλεκτρικό σκούτερ, το οποίο θα διατεθεί πρώτα στην αγορά των ΗΠΑ.

Με τις τιμές της βενζίνης να ανεβαίνουν, τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας να κερδίζουν διαρκώς έδαφος και μεγάλες αγορές να περιμένουν ανυπόμονα (Αμερική και Ευρώπη) και να ενδιαφέρονται ολοένα και περισσότερο για τα ηλεκτρικά δίτροχα, η Hyosung βρίσκεται στον σωστό δρόμο, τον οποίο βεβαίως θα ακολουθήσουν και πολλοί άλλοι κατασκευαστές στο μέλλον. Για να μην πούμε όλοι…