fbpx

YAMAHA TMAX DX, XMAX 300: Βραβεύσεις

Βραβεία αισθητικής

Βραβεύτηκε για ακόμα μια φορά η Yamaha για τον σχεδιασμό των σπορ maxi scooter της ΤΜΑΧ 530 και ΧΜΑΧ 300 με τα βραβεία Red Dot.

Προχθές η Yamaha Motor Company ανακοίνωσε ότι τα TMAX 530 DX και XMAX 300 κέρδισαν το παγκόσμιο διάσημο βραβείο Red Dot: Product Design ‘2018. Τα σκούτερ της Yamaha κερδίζουν το βραβείο Red Dot κάθε χρόνο, από το 2012.

Είναι η έβδομη συνεχή χρονιά που η γιαπωνέζικη εταιρία επιλέχθηκε από το Design Zentrum Nordrhein Westfalen της Γερμανίας, σαν υποψήφια για τα Red Dot, που αναγνωρίζονται ευρέως σαν από τα πιο διάσημα βραβεία σχεδιασμού στον κόσμο.

Αυτά είναι τα τρίτα διεθνή βραβεία σχεδιασμού που κατακτούν τα σκούτερ TMAX και XMAX – έπειτα από το βραβείο “Good Design Award 2017” και το “iF Design Award 2018”.

Κι αν για τη σχεδίαση του ΧΜΑΧ 300 συμφωνούμε απόλυτα, όσον αφορά στο βραβείο, να μας επιτραπεί να πούμε ότι για την περίπτωση του TMAX DX έχουμε κάποιες αντιρρήσεις για την εμφάνισή του, άποψη που ενισχύεται από πλήθος φίλων και ιδιοκτητών της δημοφιλούς οικογένειας σκούτερ, που συμφωνούν ότι η προηγούμενη γενιά ΤΜΑΧ ήταν γοητευτικότερη και κομψότερη.


Το Yamaha XMAX 300 είναι ο διάδοχος του επιτυχημένου XMAX 250, το οποίο καθιερώθηκε με καλές πωλήσεις, ως ένα από τα πιο δημοφιλή σκούτερ της Ευρώπης. Χάρη στην ευκολία χειρισμού του, τους μεγάλους χώρους και τις ανέσεις, αλλά και το σπορ στυλ του το XMAX 250 θεωρήθηκε σαν ένα από τα καλύτερα maxi scooter της αγοράς.

Το XMAX 300 πρόσφερε υψηλότερα επίπεδα άνεσης και λειτουργικότητας, παρέχοντας παράλληλα καλύτερο εξοπλισμό και βελτιωμένες επιδόσεις και σύντομα συνοδεύθηκε από καλές πωλήσεις στην Ευρώπη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

X