fbpx

YAMAHA TMAX MT3: 3 τροχοί

Πολύ μπροστά ο Λαζαρέθ

Mπορεί η Yamaha να ερευνά και να εξελίσσει διαρκώς τα τρίτροχα της σκούτερ και μοτοσυκλέτες, με τα Tricity 125/155 στην παραγωγή και το Niken 900 να ετοιμάζεται, αλλά το πρώτο τρίτροχο ΤΜΑΧ 530 θα “χρεωθεί” στον σχεδιαστικό γαλλικό οίκο Lazareth.

Εκεί ψηλά στις Άλπεις στην πόλη του Annecy, στη νοτιο-ανατολική Γαλλία υπάρχει, πέρα από τα κάστρα και την παλιά πόλη, ένας εμπνευσμένος τρελός σχεδιαστής-βελτιωτής αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών που λέγεται Ludovic Lazareth και η “βιοτεχνία” του.

Μια από τις τελευταίες του τρέλες είναι οι δυο τροχοί που έβαλε πάνω σε ένα Yamaha ΤΜΑΧ 530, για λογαριασμό ενός Βρετανού πελάτη του… και για όποιον ενδιαφερθεί στο μέλλον.

Tο Yamaha TΜΑΧ 530 ΜΤ3 Lazareth είναι εξαιρετικά λειτουργικό, σύμφωνα με τον δημιουργό του και έχει πάρει έγκριση για να κυκλοφορήσει στη Γαλλία, με την καινοτομία να μην διατίθεται στο εμπόριο προς το παρόν.


Το προσωνύμιο “MT3” διαλέχθηκε λόγω του ότι θυμίζει τα ΜΤ της Yamaha, αλλά παίζει με το όνομα των ΜΡ3 της Piaggio, που ήταν η πρώτη εταιρία που έβγαλε στην αγορά τρίτροχα σκούτερ.

Ήταν μια ενδιαφέρουσα πρόκληση, ένα στοίχημα για τον οίκο Lazareth, μετά το επιβλητικό 3τροχο Goldwing Lazareth ή το LM847, τη φουτουριστική μοτοσυκλέτα με κινητήρα V8 και 4 τροχούς που γέρνουν στις στροφές.


Το Yamaha TΜΑΧ 530 ΜΤ3
Lazareth συνδυάζει τα πλεονεκτήματα των maxi scooter υψηλών επιδόσεων, του TΜΑΧ 530 – προηγούμενης γενιάς – συγκεκριμένα, με αυτά των τρικύλιων σκούτερ όσον αφορά στην σταθερότητα. Οδηγική απόλαυση και ασφάλεια.

Τα χαρακτηριστικά του 3τροχου TΜΑΧ παραμένουν κοντά σε αυτά του δίτροχου, έχει διατηρηθεί το ίδιο μεταξόνιο και το συγκεκριμένο μπορεί να οδηγηθεί με άδεια οδήγησης μοτοσυκλέτας.

Οι επιδόσεις του είναι παρόμοιες με του TΜΑΧ, με επιβάρυνση 18 κιλών, λόγω των αναρτήσεων και των τροχών μπροστά, κάτι που αντισταθμίζεται στην επιβράδυνση χάρη στα βελτιωμένα φρένα και τους δυο τροχούς 12 ιντσών, που είναι εφοδιασμένα με λάστιχα Michelin City Grip διαστάσεων 120/70.


Προς το παρόν το Yamaha TΜΑΧ 530 ΜΤ3 του
Lazareth δεν διατίθεται στο εμπόριο, κάτι που όμως πιθανά να συμβεί στο μέλλον, αν υπάρξει ενδιαφέρον από το κοινό.

Πηγή, φωτογραφίες:  www.lazareth.fr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ