fbpx

YAMAHA 2018: Σύντομα κι άλλο τρίτροχο μοντέλο

Ανάμεσα στο Tricity και τη Niken

Το νέο τρίτροχο μοντέλο ανακοινώθηκε από επίσημα χείλη της εταιρίας και τουλάχιστον ελπίζουμε να είναι σκούτερ, κάνοντας πράξη αυτό που είχαμε γράψει και στο παρελθόν: ότι η Yamaha θα κινηθεί δυναμικά στο χώρο των τριών τροχών.

Ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της Yamaha, Yoshihiro Hidaka, αποκάλυψε πρόσφατα ότι η εταιρεία θα κατασκευάσει σύντομα ένα ακόμα μοντέλο με τρεις τροχούς.
Έχοντας ξεκινήσει η Yamaha την εμπλοκή της στην αγορά των τρίκυκλων σκούτερ με το Yamaha Tricity 125 από το 2014, ανεβαίνοντας αργότερα στα 155 και με την πρόσφατη ανακοίνωση για παραγωγή της Niken το 2018, δείχνει ότι ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την κατηγορία.

Η Niken 900 είναι η πρώτη προσπάθεια παγκοσμίως από έναν σημαντικό κατασκευαστή να διαθέσει στην αγορά μια τρίτροχη μοτοσυκλέτα υψηλών επιδόσεων. Η Niken χρησιμοποιεί τον κινητήρα των 847 cc του Tracer 900, ΜΤ09 με τρεις κυλίνδρους και 115 ίππους.

O πρόεδρος της Yamaha και το “θαμπό” νέο τρίτροχο του μέλλοντος

Όμως, η Yamaha έχει ήδη σχέδια και για τρίτο τρίτροχο μοντέλο, πέρα από τη Niken και τα Tricity 125/155. Σε πρόσφατη παρουσίαση των οικονομικών αποτελέσματων της Yamaha για το 2017, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Yoshihiro Hidaka δήλωσε: “Η εταιρεία μας εργάζεται πάνω σε διάφορες ιδέες στο θέμα της μετακίνησης και συγκεκριμένα σε μια σειρά προϊόντων LMW. Από την έναρξη της κυκλοφορίας του Tricity το 2014 συνεχίσαμε τις δραστηριότητες της έρευνας και της εξέλιξης πάνω στους 3 τροχούς και στο περυσινό Σαλόνι του Τόκυο παρουσιάσαμε τη σπορτίβικη Niken, η οποία θα κυκλοφορήσει φέτος στην αγορά. Δεν περιοριζόμαστε σε αυτά τα δύο μοντέλα και θα επεκταθούμε σε νέες προτάσεις πάνω στα LMW”.

Με τον όρο LMW η Yamaha αναφέρεται σε σκούτερ ή μοτοσυκλέτα, των οποίων οι τροχοί μπορούν να πάρουν κλίση στις στροφές, είναι δηλαδή Leaning Multi Wheel.

Πιο συγκεκριμένα, αυτό το τμήμα της παρουσίασης του προέδρου περιελάμβανε μια διαφάνεια στο PowerPoint που έδειχνε ένα θολό σκούτερ (ή μοτοσυκλέτα, ίσως) που βρισκόταν ανάμεσα σε ένα Τricity κι ένα Niken. Το συμπέρασμα; Ότι το επόμενο τρίτροχο της Yamaha θα βρίσκεται κάπου μεταξύ στα 155cc και 847cc.

Φήμες από την Ιαπωνία αναφέρουν ότι η Yamaha εργάζεται πάνω σε ένα LMW 250cc χρησιμοποιώντας τον κινητήρα από το MT-25. Ο ίδιος δικύλινδρος σε σειρά κινητήρας χρησιμοποιείται στα ευρωπαϊκά μοντέλα των 321cc στα MT-03 και YZF-R3.

Σύντομα θα έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ