fbpx

Thrust Ηuracan 400: Παραλαβή όλων των χρωμάτων

Ένας “Τυφώνας” σε όλα τα χρώματα!

Ενημέρωση είχαμε από την αντιπροσωπεία της Thrust Motor στην Ελλάδα, την Δ. Γκουντούφας, για παραλαβή όλων των χρωματισμών του maxi scooter της εταιρίας Thrust Huracan 400 ABS Sport 2023, τα οποία είναι πλέον ετοιμοπαράδοτα σε Γκρι Ματ, Μπλε Ματ, Λευκό, Κόκκινο, Γκρι, καθώς και στην τριχρωμία Κόκκινο/Λευκό/Πράσινο.

Το Thrust Huracan 400 ABS Sport ήταν από τις νέες εισόδους της περσινής χρονιάς με design, αλλά και εξοπλισμό που το έκανε να ξεχωρίζει.

Με τιμή στα 5.290 ευρώ (από τα 5.490 €, που κόστιζε πριν) το Huracan είναι το μεγαλύτερο σε κυβισμό σκούτερ της γκάμας της Thrust Motor.

Σχεδιασμένο από γνωστό καλλιτέχνη της μοτο-αυτοκινητοβιομηχανίας, το 400 φέρει στοιχεία που δημιουργούν δυναμικές φόρμες πάνω σε σπορ βάσεις.

Βαμμένο σε ταιριαστά με το design χρώματα, χρησιμοποιεί ένα τμήμα τύπου “μπούμερανγκ” στο κεντρικό τούνελ, που ενώνει το μπροστινό τμήμα με τη σέλα που θυμίζει δοκό περιμετρικού πλαισίου

Bando Belts YouTube 29 June 2022 8.298 views

Εντυπωσιακό και ταιριαστό στον σπορ χαρακτήρα του 400 είναι και το ανάποδο πιρούνι (σπάνιο σε σκούτερ), με στελέχη που είναι βαμμένα χρυσά, το οποίο ταιριάζει με τους δύο σφηνοειδείς, σπορτίβικους προβολείς του.

Το Huracan είναι από τα ελάχιστα σκούτερ της αγοράς που χρησιμοποιούν τέτοιο πιρούνι, στοιχείο που αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού, όπως και τα μπροστινά φρένα όπως θα δούμε παρακάτω.

Η σέλα είναι μεγάλη και δύο επιπέδων, με τον συνεπιβάτη να κάθεται ψηλότερα.

Δύο αμορτισέρ λαδιού-αερίου με ξεχωριστό δοχείο αζώτου φροντίζουν την πίσω ανάρτηση του Thrust Huracan 400,  και διαθέτουν επίσης ρύθμιση προφόρτισης σε 5 θέσεις.

Τα δυο κυματιστά δισκόφρενα στον μπροστινό τροχό, συνεργάζονται με τετραπίστονες ακτινικές δαγκάνες και δικάναλο ABS, το οποίο έχει τη δυνατότητα απενεργοποίησης!
Αυτό είναι και το δεύτερο μεγάλο τεχνικό πλεονέκτημα του 400, που έχει να κάνει με την παθητική ασφάλεια, αφού δύο δισκόφρενα πολύ σπάνια συναντώνται σε όλο το χώρο των σκούτερ!

Ο κινητήρας είναι τετράχρονος, μονοκύλινδρος, υγρόψυκτος με 4 βαλβίδες επικεφαλής, με κυβισμό 359 cc, που αποδίδει 30.0 ίππους στις 8.000 rpm και ροπή 2.9 kgm στις 7.000 rpm.

Intramoto Main Down ΟΚ

Οι τροχοί είναι 15 ιντσών μπροστά και 14  πίσω και τα ελαστικά έχουν διαστάσεις 120/70 και 140/70.

To μεταξόνιο είναι 1.580 mm και το βάρος του δεν ξεπερνάει τα 186 κιλά. Πολύ χαμηλό είναι το ύψος της σέλας στα 730 mm. H απόσταση από το έδαφος είναι στα 165 mm.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πλήρης δοκιμή του Thrust Huracan 400 GT

Πλούσιος είναι ο εξοπλισμός του Huracan 400, στον οποίο περιλαμβάνονται μια ζελατίνα που ρυθμίζεται σε ύψος, LED φωτιστικά σώματα, φωτιζόμενοι διακόπτες.

Ο κεντρικός διακόπτης αποτελεί τη χρυσή τομή ανάμεσα στο παραδοσιακό κλειδί και τα συστήματα keyless, αφού διαθέτει και τα δύο!

Μπορεί δηλαδή κάποιος να χρησιμοποιεί είτε το συμβατικό κλειδί, είτε τον κεντρικό περιστροφικό διακόπτη σαν keyless.

Η βάση πινακίδας εδράζεται πάνω στο ψαλίδι/μετάδοση του σκούτερ, ενώ τα μπροστινά φλας είναι ενσωματωμένα στους καθρέφτες, με τα πίσω να ακολουθούν στα δυο κάθετα τμήματα της εντυπωσιακής ουράς.

Ο πίνακας πάνελ οργάνων είναι πλήρως ψηφιακός, με οθόνη TFT 6,2 ιντσών, με μοντέρνα γραφικά και δυνατότητα σύνδεσης με smartphone. Η οθόνη μπορεί να αλλάξει εμφάνιση σε 4 διαφορετικές επιλογές.

Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως τώρα στο σκούτερ υπάρχει τοποθετημένος εργοστασιακός συναγερμός!

Επίσης διαθέτει ρυθμιζόμενες μανέτες, θερμαινόμενα γκριπ, παροχή ρεύματος  και cruise control.

Tέταρτο στη σειρά σκούτερ της Thrust Motor, μετά τα Alexone 125, Caesar 125 και Explorer 300, το Huracan 400 γίνεται η ναυαρχίδα της εταιρίας.

Η νέα τιμή του Thrust Huracan 400 GT στις 5.290 ευρώ είναι η χαμηλότερη – όπως είπαμε και στον πρόλογο – στην ελληνική αγορά για σκούτερ της κατηγορίας των 350-400 κυβικών.

Περισσότερες πληροφορίες: Δ. Γκουντούφας ΙΚΕ, Λ.Μεσογείων 527, Αγία Παρασκευή 15343, Τηλ: 210-6000711 / 6010070, [email protected]thrust-motor.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ