fbpx

NIPPONIA: Ελληνικά σκούτερ για το Δήμο του Παρισιού!

Η κατάκτηση του Παρισιού

Η Nipponia είναι μια ελληνική εταιρία που σχεδιάζει και κατασκευάζει σκούτερ και μικρές μοτοσυκλέτες στην Κίνα, εξάγοντας τα προϊόντα της σε αρκετές χώρες του κόσμου. Μια από τις χώρες αυτές είναι και η Γαλλία, με τα τελευταία νέα να μιλούν για 400 σκούτερ της Nipponia με ηλεκτρικούς κινητήρες που θα προμηθευτεί ο Δήμος του Παρισιού!

slide9

Πρόκειται για την αντικατάσταση ενός στόλου 400 συμβατικών σκούτερ με κινητήρες εσωτερικής καύσης με αντίστοιχα ηλεκτρικά σκούτερ, για τον Δήμο του Παρισιού, διαγωνισμό που κέρδισε η εταιρεία Eccity Motocylces.

Μετά από εκτενείς δοκιμές διαφόρων εταιριών επιλέχθηκε το ηλεκτρικό σκούτερ Artelec, το οποίο είναι ένα Nipponia Arte στο οποίο τοποθετείται ένας ηλεκτροκινητήρας από τη γαλλική εταιρεία Eccity. Υπενθυμίζουμε ότι το Arte έχει σχεδιαστεί από τον διεθνώς γνωστό Έλληνα σχεδιαστή Σωτήρη Κωβό.

slide5

Το Artelec 670, όπως ονομάζεται το σκούτερ κατασκευάζεται στη Grasse της Γαλλίας και κέρδισε τον διαγωνισμό που διεξήγαγε ο Δήμος του Παρισιού για τη σταδιακή αντικατάσταση των 400 συμβατικών υπηρεσιακών σκούτερ, με ηλεκτρικά.

Το συμβόλαιο αξίας 1 εκατομμυρίου ευρώ κέρδισε το Artelec 670, αντί των ανταγωνιστών του, χάρη στις επιδόσεις του (που αποτελούν και το σλόγκαν προώθησής του) που είναι το “3 x 100”, και σημαίνει: 100% ηλεκτρικό, 100 km/h τελική ταχύτητα, 100 χιλιομέτρα αυτονομία.

Πρόκειται για μια σημαντική αναγνώριση για το ξεχωριστό σκούτερ της Nipponia, μέσω του γαλλικού κατασκευαστή που δημιουργεί το Artelec 670 και συνεργάζεται με την ελληνική εταιρία από το 2014.

slide8

slide0

«Ο Δήμος του Παρισιού διεξήγαγε εκτενείς δοκιμές στο δρόμο και καταμέτρησε την πραγματική αυτονομία του Artelec 670. Η επιτυχία αυτή επιβεβαιώνει ότι είναι το καλύτερο ηλεκτρικό σκούτερ σήμερα αντίστοιχων επιδόσεων ενός συμβατικού 125 cc. Είμαστε ευτυχείς που κερδίσαμε αυτό τον διαγωνισμό, που είναι η αφετηρία για την κατάκτηση των αγορών της Ευρώπης», δήλωσε ο Frédéric de Maneville, Γενικός Διευθυντής της Eccity.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ