fbpx

NIPPI SCOOTER: ΧΡΥΣΟΣ ΦΙΛΟΣ

Κάνοντας τα δύσκολα… εύκολα

Το Nippi είναι ένα αλλιώτικο σκούτερ, που δίνει λύση στη μετακίνηση συνανθρώπων με κινητικά προβλήματα. Βλέπετε, το Nippi προσφέρει δυνατότητα μετακίνησης ανεξαρτησίας σε ανθρώπους που χρησιμοποιούν αναπηρικά αμαξίδια.

Η καθημερινή μετακίνηση μπορεί να είναι συνηθισμένη υπόθεση για όλους εμάς και τα σκούτερ που έχουμε να επιλέξουμε να ξεπερνούν (στην Ελλάδα) τις 380 επιλογές, όμως για κάποιους συνανθρώπους μας, λιγότερο τυχερούς, αμφότερα αποτελούν μεγάλο πρόβλημα. Ειδικά σε μια χώρα χωρίς υποδομές, παιδεία και διευκολύνσεις για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα η μετακίνηση από και προς τη δουλειά, τα ψώνια και η διασκέδαση είναι ένας διαρκής Γολγοθάς.

Η βρετανική Nippi φαίνεται να προσφέρει μια έξυπνη λύση, λόγω του ότι έχει 30κονταετή πείρα στον τομέα, σχεδιάζοντας ένα τρίτροχο σκούτερ που προσφέρει αυτονομία χρήσης και κίνησης σε χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων.

Μια αναδιπλούμενη ράμπα βοηθά τον ενδιαφερόμενο να ανέβει απευθείας πάνω στο δάπεδο του σκούτερ χωρίς τη βοήθεια δεύτερου ατόμου. Το αμαξίδιο κλειδώνει με ασφάλεια και η ράμπα κλείνει από πίσω του με λεβιέ. Στα εξτρά και με μεγαλύτερο κόστος μπορεί να προμηθευτεί κάποιος και ηλεκτρικά κινούμενη ράμπα.

Η Nippi Cars Limited που εδρεύει στο Staffordshire (The Workshops, Lodge Hill, Tutbury, Staffordshire . DE13 9HF) προσφέρει το σκούτερ Nippi εδώ και 20 χρόνια σε σκουτερίστες με προβλήματα κίνησης και μπορεί να προσαρμοστεί έτσι ώστε να ταιριάζει στις εκάστοτε ανάγκες του ενδιαφερόμενου, με χειριστήρια και ποδωστήρια σε συγκεκριμένες θέσεις. Για παράδειγμα το γκάζι μπορεί να είναι συμβατικό ή να λειτουργεί με τον αντίχειρα.

Οι κινητήρες των 3 εκδόσεων των Nippi είναι 50, 80 ή 125 κυβικών, προσφέρουν αυτονομία πάνω από 160 χιλιόμετρα και το σημαντικό είναι ότι οι κινητήρες των Nippi προέρχονται από την Piaggio. Και δεν είναι μόνο οι κινητήρες, αλλά και πολλά άλλα μηχανικά μέρη, τα οποία προμηθεύεται η Nippi από την ιταλική εταιρία, αφού το βασικό τμήμα του σκούτερ είναι το γνωστό Piagio Fly. Για περισσότερες πληροφορίες, ρίξτε μια ματιά στη διεύθυνση: www.nippi.co.uk

 ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ NIPPI