fbpx

BMW SCOOTERS: ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

To ηλεκτρικό σύντομα και το C1 αργότερα…

Στην παρουσίαση που έγινε πρόσφατα των δύο νέων σκούτερ της BMW, των ΒΜW C 650 GT και BMW C 600 Sport στην Ισπανία, για περιοδικά (έντυπα) μοτοσυκλέτας, ο γενικός διευθυντής της BMW Motorrad, ο κ. Hendrick von Kuenheim, έδωσε πληροφορίες για τα μελλοντικά σχέδια της γερμανικής εταιρίας.

BMW C1-e Concept: Παρουσιάστηκε το 2009 σαν concept αντικαταστάτης του παλιού C1, με ηλεκτρικό κινητήρα

BMW C1-e Concept '09: Κάπως έτσι θα έχει ελαφρύνει οπτικά και πραγματικά και το μελλοντικό C1

Κατ’ αρχήν επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξει στο μέλλον ένα ανανεωμένο σκούτερ με οροφή, ο αντικαταστάτης του C1, αν και δεν προσδιόρισε το πότε. Οι μηχανικοί που εργάζονται πάνω από το project θα δημιουργήσουν ένα κατά πολύ ελαφρύτερο σκούτερ, του οποίου η οροφή δεν θα έχει τόσο μεγάλη αδράνεια όσο στο παρελθόν. Το BMW C1 είχε παρουσιαστεί στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Το ανανεωμένο C1 θα παρουσιαστεί με πιο δυναμική και μοντέρνα εμφάνιση, ενώ θα διατηρεί τον “κλωβό” και ζώνη ασφαλείας για τον αναβάτη, ενώ ο συνεπιβάτης θα βρίσκεται και πάλι εκτός κλωβού/καμπίνας.

Ελαφρύτερη οροφή μεν, αλλά ο ασφαλής και ανθεκτικός κλωβός παραμένει, όπως και η ζώνη ασφαλείας

Ο κ. Hendrick von Kuenheim απέκλεισε την επιστροφή της βαυαρικής εταιρίας στη μικρή κατηγορία σκούτερ αρχαρίων (πρώτο δίπλωμα) των 125 cc. H κατηγορία των 125 δεν θεωρείται κερδοφόρος από την BMW, εκτός αν πρόκειται για ηλεκτρικό σκούτερ, με απόδοση ενός συμβατικού 125αριού.
Επιβεβαίωσε επίσης ότι αλλά ηλεκτρικό σκούτερ της BMW θα βγει στην αγορά μέχρι το τέλος του 2012, και το πιθανότερο θα πρόκειται για το ΒΜW Concept-e, το οποίο έχουμε παρουσιάσει στο παρελθόν (πατήστε εδώ για να διαβάσετε).
Τέλος ο γενικός διευθυντής της BMW είπε ότι η εταιρία παρακολουθεί προσεκτικά την αγορά των τρίτροχων σκούτερ και παραδέχθηκε ότι τα C 600 Sport και C 650 GT έχουν ήδη δοκιμαστεί πάνω σε αυτή τη διάταξη!

To ηλεκτρικό σκούτερ της BMW θα βρίσκεται στην αγορά μέχρι το τέλος του 2012