fbpx

AYΣΤΡΑΛΙΑ: ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΣΚΟΥΤΕΡ… ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Καλή και συμφέρουσα ιδέα

Συναντήσαμε την ιδέα για ενοικίαση ή ολική απόκτηση σκούτερ σε Αυστραλέζικο κατάστημα/αντιπροσωπεία, που βρίσκεται στο Σίδνεϊ και μας φάνηκε ενδιαφέρουσα. Θα μπορούσε να την εφαρμόσει κάποιος και στην “Ελλάδα της κρίσης”, αφού πιθανά να συνέφερε αρκετούς σκουτερίστες, που δεν έχουν όλα τα χρήματα που απαιτούνται για να αποκτήσουν το σκούτερ που θα τους λύσει το πρόβλημα μετακίνησης.
Η εταιρία Scooterino στο Σίδνεϊ ονομάζει το πρόγραμμα της “Rent to Buy” (“νοίκιασε ή αγόρασε”) και πρόκειται για ένα συμφέρον πακέτο για κάποιον που θέλει να αποκτήσει σκούτερ άμεσα με λίγα χρήματα. Βασικά νοικιάζεις το σκούτερ που επιθυμείς – ε, χμ, της Scooterino δηλαδή, που είναι κινέζικα σκούτερ “φασόν” με λογότυπα Manhattan – για ένα χρόνο και στο τέλος του δωδεκάμηνου έχεις τη δυνατότητα είτε να το επιστρέψεις, είτε να το αγοράσεις.
Οι όροι είναι οι παρακάτω: το σκούτερ ασφαλίζεται (μικτή ασφάλεια) από τον αγοραστή, συντηρείται στα προγραμματισμένα σέρβις για συγκεκριμένο χαμηλό ποσό, το σκούτερ παραμένει ιδιοκτησία του χρήστη μέχρι το τέλος της περιόδου και μεταβιβάζεται μόνο αν θελήσει ο ίδιος στο όνομά του. Τα αναλώσιμα τα πληρώνει ο χρήστης (μπαταρίες, φρένα, λάστιχα).

Στις υποχρεώσεις του ενδιαφερόμενου ενοικιαστή είναι η άδεια οδήγησης, η πιστωτική κάρτα και η καταβολή του 30% της αξίας του σκούτερ. Το κόστος της “ενοικίασης” της Scooterino που εμπορεύεται τα scooter με το όνομα Manhattan (πατήστε ΕΔΩ για να δείτε το τρίτροχο μοντέλο τους) είναι για 150άρι σκούτερ, 1.000 δολάρια Αυστραλίας, δηλαδή 780 περίπου ευρώ. Για το 200άρι 1.100 δολάρια, για το 300άρι 1.500 δολάρια και για το τρίτροχο “σκεπαστό” σκούτερ 1.650 δολάρια.
Παράλληλα, εκτός από την προκαταβολή, ο ενοικιαστής έχει την υποχρέωση να πληρώνει εβδομαδιαίο ενοίκιο που ξεκινάει από τα 49 δολάρια και φτάνει τα 84 δολάρια (από 38 ευρώ μέχρι 65 ευρώ, δηλαδή, από 150 μέχρι 260 ευρώ τον μήνα). Μετά το τέλος του 12μηνου ο ενοικιαστής έχει τις εξής δύο επιλογές: είτε να επιστρέψει το σκούτερ στην εταιρία ή οποία του επιστρέφει την προκαταβολή, είτε κρατάει το σκούτερ και η εταιρία κρατάει την προκαταβολή.

Κάποιο ενδιαφέρον έχει σαν πρόταση, δεν νομίζετε;

 

Πηγή: www.scooterino.com.au