fbpx

ΟΙ ΔΥΟ ΤΡΟΧΟΙ ΠΕΝΘΟΥΝ

Καλό ταξίδι Marco Simoncelli

Μια μαύρη μέρα ήταν η σημερινή για τη μοτοσυκλέτα και τον μοτοσυκλετισμό γενικότερα, σε όλο τον κόσμο. Ο 24χρονος Ιταλός αναβάτης του παγκοσμίου πρωταθλήματος ταχύτητας, MotoGP, Marco Simoncelli υπέκυψε σήμερα το μεσημέρι στα τραύματά του, ύστερα από πτώση στον αγώνα της Μαλαισίας. Μετά από μια αλληλουχία ατυχών συμβάντων, που ξεκίνησαν με γλίστρημα του πίσω τροχού της Honda του, ο Marco προσπάθησε να κρατηθεί πάνω στη μοτοσυκλέτα, έμεινε γερμένος στη δεξιά της πλευρά κι άρχισε να σέρνεται. Δυστυχώς η μοτοσυκλέτα του έστριψε δεξιά  και διέσχισε διαγώνια την πίστα για να συναντηθεί με την τροχιά δύο αναβατών που τον ακολουθούσαν, του Colin Edwards και του συμπατριώτη και φίλου του, Valentino Rossi. H σύγκρουση ήταν αναπότρεπτη, παρά την έντονη προσπάθεια του Edwards, αλλά και του Rossi να την αποφύγουν. Οι υπόλοιπες λεπτομέρειες μάλλον φρικιαστικές είναι, για το τι ακριβώς συνέβη. Το σημαντικότερο είναι πως ο Marco δεν βρίσκεται πια μαζί μας.

Μarco Simoncelli: Το 2008 πρωταθλητής GP 250, ποζάροντας πάνω στο Gilera Nexus 300

Ο Marco Simoncelli ήταν ένας χαρακτήρας διαφορετικός από τους άλλους αναβάτες: παθιασμένος, αυθόρμητος και φιλικός. Χαμογελαστός τις περισσότερες φορές, κυνήγησε το όνειρό του να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής στην κορυφαία κατηγορία του παγκοσμίου. Πάντοτε δίπλα του σε αυτή την προσπάθεια, ο πατέρας του Πάολο και η αδελφή του Μαρτίνα – εκείνο το συμπαθητικό κοριτσάκι που με τόση αγωνία, κρεμασμένο στα κάγκελα παρακολουθούσε τον αδελφό της να κερδίζει το πρωτάθλημα των 250cc το 2008.

O Marco δεν δίσταζε να πει τη γνώμη του ανοιχτά και οδηγούσε πάντα περισσότερο με πάθος παρά με στρατηγική, κάτι  το οποίο είχε δουλέψει πάρα πολύ για να αλλάξει τον τελευταίο καιρό, έτσι ώστε να μπορέσει να ανέβει στο βάθρο των MotoGP. Τελικά το κατόρθωσε και μάλιστα ο προηγούμενος αγώνας της Αυστραλίας του χάρισε την υψηλότερη διάκριση στην καριέρα του στα MotoGP, μια δεύτερη θέση στο βάθρο. Αυτό που του έλειπε πλέον ήταν μια πρώτη θέση. Με μαλλί αφάνα-άφρο, είχε δηλώσει ότι θα κουρευόταν μόνο αν κέρδιζε τον Παγκόσμιο τίτλο.

Η οικογένειά του – ο πατέρας Πάολο, η μητέρα Ροσέλα και η αδελφή του Μαρτίνα, η οποία εκδήλωσε την επιθυμία να δωριστούν τα όργανα του αδελφού της, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατόν – καθώς και η κοπέλα του Κέιτ, οι στενοί του φίλοι και οι συνάδελφοί του στην ομάδα Gresini, έπεσαν σε βαθύ πένθος μετά την ανακοίνωση του θανάτου του.

Είναι τραγική ειρωνεία, γιατί ένα περιοδικό για σκούτερ, όπως το SCOOTERNET, δεν αναφέρεται συνήθως σε αγώνες και αγωνιζόμενους των Grand Prix. Στον Marco Simoncelli , όμως, είχαμε αναφερθεί πρόσφατα, στη δοκιμή του Aprilia SR Max 300. Δημοσιεύουμε φωτογραφίες από κείνη τη μέρα, όπου στην πίστα του Misano ο Marco είχε οδηγήσει το Gilera Nexus 300 και το Gilera GP 800. Θα κρατήσουμε αυτές τις εικόνες χαραγμένες στη μνήμη μας.

Όλοι οι συνεργάτες του περιοδικού, στέλνουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους συγγενείς και τους φίλους του ενός και μοναδικού Marco Simoncelli. Αντίο Marco…

Ετσι θα σε θυμόμαστε Μάρκο: νικητή...