fbpx

ZONTES: Ετοιμάζει σκούτερ 300 cc

Συζητιέται η εξαγωγή τους στην Ευρώπη…

Επισημοποιήθηκε η φήμη που έλεγε ότι η κινεζική εταιρία Zontes προχωράει στη δημιουργία μοντέλων σκούτερ και την εξαγωγή τους στην Ευρώπη, αν και η επιβεβαίωση αφορά προς το παρόν την ισπανική αγορά.

Η κινεζική Zontes – για τον υπόλοιπο κόσμο,  και Daytona-Zontes για την Ελλάδα –  γνωστή από την κατασκευή μοτοσυκλετών μεσαίου κυβισμού, πρόκειται να εισέλθει στην αγορά των σκούτερ και μάλιστα των maxi scooter με ένα πρώτο μοντέλο 300 κυβικών εκατοστών, που θα παρουσιαστεί αυτό το καλοκαίρι.

Το πρώτο σκούτερ για τη Zontes, σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται απευθείας από την Κίνα, το ZT 300T-M θα κινείται από έναν μονοκύλινδρο κινητήρα 309 cc, ο οποίος θα παράγει 33 ίππους και θα πετυχαίνει μέγιστη ταχύτητα 145 km/h.

Ανακοινώνεται ότι θα ζυγίζει 162 κιλά, θα διαθέτει ABS, έγχρωμη οθόνη TFT και πλήρη φωτισμό LED.

Ο μελλοντικός ανταγωνιστής των Honda Forza 300 και Yamaha XMΑΧ 300, εκτός των άλλων, εμφανίζεται στα χαρτιά ισχυρότερος, ελαφρύτερος, με μικρότερο μεταξόνιο και υψηλότερη τελική ταχύτητα.

Αισθητικά, το 300άρι της Zontes, αν κρίνουμε από τις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν σε κινεζικό site σκούτερ-μοτοσυκλετών, κινείται πολύ δυναμικά, όπως μας έχουν συνηθίσει και οι μοτοσυκλέτες της εταιρίας με το φουτουριστικό και επιθετικό τους στυλ σε “γραμμές manga”. Το χαρακτηριστικό αυτό επαναλαμβάνεται κι εδώ στο κομμάτι του design, κάτι που κάνει βεβαίως το σκούτερ να ξεχωρίζει από τους αντιπάλους του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Zontes ZT300T-M αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Αύγουστο του 2020 στην κινεζική αγορά.

Για την Ευρώπη δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα κάτι επίσημα, ενώ μόνο ο Ισπανός αντιπρόσωπος της εταιρίας επιβεβαίωσε ότι θα εισαχθούν σκούτερ της Zontes στην εκεί αγορά.

Εδώ να σημειώσουμε ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο οι ευρωπαϊκές αγορές επιθυμούν περισσότερο μια έκδοση με κινητήρα 125 κυβικών, κατηγορία που είναι δημοφιλέστερη απ’ ό,τι των 300, σε αντίθεση με την Ελλάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ