fbpx

ΣΙΝΕΜΑ: H ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΛΑΡΙ ΚΡΑΟΥΝ

Τα σκούτερ… αλλάζουν ζωές!

Κατ’ αρχήν ο Τόμ Χάνκς είναι δικός μας. Τελείως δικός μας. Πέρα από τους δεσμούς που έχει με την Ελλάδα, αφού είναι παντρεμένος με την ελληνικής καταγωγής Ρίτα Γουίλσον και έχει εξοχικό στην Αντίπαρο που επισκέπτεται κάθε χρόνο, ο Τομ αγαπάει και τα σκουτεράκια. Αυτό αποδεικνύεται και στην τελευταία του ταινία, όπου ο δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ, Τομ Χάνκς οδηγεί περίφημα ένα μισοδιαλυμένο 80άρι Yamaha.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Ο χαρακτήρας που υποδύεται ονομάζεται Λάρι Κράουν και ενώ έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ απόδοσης σαν υπάλληλος στο πολυκατάστημα που εργάζεται, παρόλα αυτά η απόλυση τον χτυπάει κατακέφαλα. Ο Λάρι δεν πληροί τις νέες απαιτήσεις της εταιρείας, που αποφασίζει να αναζητήσει συνεργάτες με πτυχίο. Πενηντάρης, άνεργος και χωρίς χρήματα, τα τρια κακά της μοίρας του δηλαδή, αποφασίζει να δοκιμάσει κάτι καινούργιο πηγαίνοντας στο Πανεπιστήμιο και αρχίζοντας να οδηγεί… σκούτερ. Την πόρτα, προς την αλλαγή του τρόπου ζωής δηλαδή…

 

Ο συμπαθής αμερικανός ηθοποιός Tομ Χάνκς πρωταγωνιστεί, σκηνοθετεί και συνυπογράφει – μαζί με τη επι σειρά ετών φίλη του, ελληνικής καταγωγής Νία Βάρνταλος (εκτός από ηθοποιός είναι και παραγωγός στα «My Big Fat Greek wedding» (2002), «Connie and Carla» (2004) και «Μy Life in Ruins» (2009) – μια ιστορία με τετριμμένο σενάριο, αλλά καλό συνολικό αποτέλεσμα. Καλοπροαίρετος και συνεσταλμένος με γκρίζους κροτάφους, αρχίζει να διαβάζει και να οδηγεί σκουτεράκια μαζί με τη “συμμορία” του (συμαθητές του). Βάζει αλυσίδα στην κωλότσεπη και φυσικά αρχίζει να φλερτάρει την καθηγήτριά του (Τζούλια Ρόμπερτς). Και οι δυο τους διανύουν μια δύσκολη φάση της ζωής τους λόγω κρίσης, αλλά τελικά προτιμούν να δουν τη ζωή με αισιοδοξία.

Πλήθος διαφορετικών σκούτερ εμφανίζονται στο φιλμ, ενώ είναι φανερό πως ο “σκουτερισμός” (από τον μοτοσυκλετισμό) προτείνεται σαν μέσον διασκέδασης, ατομικής μετακίνησης, μέσου αναψυχής, αλλά και τη γνωριμία νέων ανθρώπων, διαφόρων χρωμάτων, φυλών, τάξεων, ενδιαφερόντων κ.λπ. Η αγάπη του Τομ Χάνκς για τα σκούτερ γίνεται φανερή και αυτό ακριβώς μεταφέρεται και στη μεγάλη οθόνη.

Η ταινία που ονομάζεται “Η περίπτωση Λάρι Κράουν” παίζεται αυτή τη στιγμή στις κινηματογραφικές αίθουσες.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΤΕ ΤΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ