fbpx

KAWASAKI J300, 2014: ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ!

Όμορφο… που κάτι θυμίζει

 Ιδού το νέο σκούτερ Kawasaki J300, σε “κατασκοπική” φωτογραφία, το πρώτο μοντέρνο σκούτερ της γιαπωνέζικης εταιρίας που συνελήφθη από φωτογραφικό φακό ερασιτέχνη στους δρόμους του Μιλάνο. Συγκεκριμένα από αναγνώστη του περιοδικού και της ιστοσελίδας In Sella.

Άριστα αισθητική είναι η δουλειά των σχεδιαστών της εταιρίας και μπράβο τους. Ορθά είχαμε προβλέψει ότι το νέο σκούτερ της Kawasaki για το 2014 θα είναι βαμμένο στο  παραδοσιακό αγωνιστικό πράσινο της εταιρίας. Βέβαια αποδειχθήκαμε εν μέρει σωστοί όμως, γιατί το πράσινο αυτό περιορίζεται σε δυο-τρεις γραμμές πάνω στο μαύρο, το οποίο απ’ ότι φαίνεται στη φωτογραφία είναι ματ και όχι γυαλιστερό.

Τι βλέπουμε λοιπόν πάνω στο Kawasaki J300: επιθετική, σπορ εμφάνιση, μαύρες ζάντες, μακρύ πιρούνι με ανάποδο νύχι, μονό δισκόφρενο “μαργαρίτα” και σφηνοειδές φέρινγκ/ποδιά, μεγάλη σέλα, αιχμηρή ουρά, δυο αμορτισέρ κάθετα τοποθετημένα πίσω, αρκετά μεγάλο τελικό εξάτμισης και μεγάλο-φαρδύ τούνελ ανάμεσα στα πόδια του αναβάτη.

Δεν ξέρουμε αν πέφτουμε μέσα, μπορεί και να κάνουμε λάθος, αλλά θα το τολμήσουμε: μας θυμίζει δομικά και αισθητικά το Kymco Downtown 300 (άρα και το αδελφό K-XCT 300i)… αυτή όμως είναι μαντεψιά. Σύντομα θα ξέρουμε σίγουρα, το μέλλον θα το δείξει…. η μάλλον η 5η μέρα του Νοεμβρίου θα το δείξει, στην έκθεση EICMA του Μιλάνου, που θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του καινούργιου σκούτερ της Kawasaki.

 Πηγή: www.insella.it

*** ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ***

Μερικές επίσημες φωτογραφίες κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο από την Kawasaki – μετά την φασαρία που έγινε με τις ερασιτεχνικές λήψεις που έγιναν από αναγνώστη του περιοδικού In Sella – έτσι ώστε να τροφοδοτηθεί ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον του κοινού.

Τελικά όντως το Kawasaki J300 είναι ένα Kymco Downtown 300i ABS που έχει δεχθεί κάποιες μικρές αισθητικές παρεμβάσεις από τους σχεδιαστές του οίκου του Akashi.

Παράλληλα έχουν αλλάξει τα χρώματα, τα οποία ακολουθούν την αισθητική των μοτοσυκλετών της Kawasaki, με τις πράσινες πινελιές να προσδίδει έναν τόνο αγωνιστικής αίσθησης στο scooter.

Με την κίνηση αυτή η Kawasaki μπαίνει στην Ευρωπαϊκή αγορά αμέσως, χωρίς καθυστέρηση και κυρίως χωρίς να επωμισθεί το μεγάλο κόστος σχεδιασμού, έρευνας και εξέλιξης ενός νέου δίτροχου, συνεργαζόμενη με μια αποδεδειγμένης αξίας εταιρία του χώρου, που είναι η Kymco.

Το 300άρι της Kymco είναι γνωστό στην αγορά, αξιόπιστο και διατηρεί μια υψηλή θέση στην κατηγορία των maxi scooter μεγάλων διαστάσεων, που μπορεί εύκολα να φιλοξενήσει με άνεση δύο επιβαίνοντες. Παράλληλα διατηρεί την σπορ αισθητική του, μέσα από έναν σχεδιασμό που χρησιμοποιεί αιχμές.

To “J” μπροστά από τον κυβισμό του σκούτερ, σύμφωνα με την εταιρία προέρχεται από τη γιαπωνέζικη λέξη “Jyounetsu” που σημαίνει πάθος.

Δεν ξέρουμε πως κολλάει κάτι τέτοιο με το ύφος του συγκεκριμένου σκούτερ, που όμως πρέπει να παραδεχτούμε ότι το διαχρονικό του design (δεν είναι νέο το Downtown στην αγορά) αναδεικνύεται ακόμα μια φορά ισχυρό και… ολόφρεσκο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ