fbpx

POLINI VESPA FUTURE STYLE: ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ

Η Βέσπα του μέλλοντος

Δεν θα μπορούσε κανείς να φανταστεί ότι τούτο δω το πρωτότυπο scooter προτείνεται από τον οίκο βελτιώσεων Polini σαν η “Βέσπα του μέλλοντος”. Γιατί τίποτε πάνω του δεν θυμίζει Βέσπα. Ή μήπως είναι λάθος η προσέγγισή μας; Πως μπορεί “να μας θυμίζει κάτι” όταν είναι ένα προϊόν που έρχεται από το μέλλον;

Η Vespa Polini Future Style θα παρουσιαστεί επίσημα στο κοινό στο σαλόνι της EICMA στο Μιλάνο την επόμενη βδομάδα. Είναι φτιαγμένη από την Polini που πέρσι μας είχε εντυπωσιάσει με μια Vespa και πάλι, αυτή τη φορά επίχρυση… και πανάκριβη. Η εταιρία βελτιώσεων από το Bergamo που τίμησε πέρσι το πιο διάσημο σκούτερ του κόσμου ντύνοντάς το με χρυσάφι 23 καρατίων αυτή τη φορά έφτιαξε ένα πρωτότυπο μοναδικό και ξεχωριστό σκούτερ που θα προκαλέσει συζητήσεις στους Vespisti.

Αριστερά το νέο και δεξιά το παλαιότερο project της Polini

Αριστερά το νέο και δεξιά το παλαιότερο project της Polini

Η Vespa Polini Future Style “πατάει” πάνω σε μια μοντέρνα, αυτόματη Vespa και έχει δημιουργηθεί μέσα από την εμπειρία της εταιρίας που βγαίνει από τις πίστες ταχύτητας, μέσα από τους αγώνες και ξεχωρίζει από το πρωτότυπο πιρούνι της με παραλληλόγραμμα τμήματα, συνέσμους και ένα αμορτισέρ, τη βεβιασμένη παροχή αέρα προς το φιλτροκούτι και την ψύξη του κινητήρα. Πλήθος εμπνευσμένων λύσεων εφαρμόζονται σε πλαίσιο, περιφερειακά και κινητήρα μαζί με τα σπέσιαλ εξαρτήματα της Polini. Ο κινητήρας με kit έχει κυβισμό 171cc, οι τροχοί είναι 14 ιντσών (με ακτίνες μάλιστα), το μπροστινό δισκόφρενο είναι floating διαμέτρου 260 mm και το πίσω 240 mm.

Clip_3

Πολύ όμορφες οι γραμμές του “παραλληλόγραμμου” πιρουνιού

fg

Σιγά μην καταλάβει κάποιος ότι κάπου εκεί πίσω κρύβεται ένα μοτέρ Βέσπας

gfgr

Με λίγη προσπάθεια θα διακρίνετε ότι το πλαίσιο μοιάζει με Βέσπας

Αυτό το πρωτότυπο σκούτερ πάντως μας θυμίζει σαν τελικό αποτέλεσμα αυτό που συνέβη κάποια στιγμή και σε ένα άλλο εμβληματικό δίτροχο την Harley-Davidson. Εμφανίστηκαν κάποια στιγμή χτίστηκαν τόσες εταιρίες βελτιώσεων και περιφερειακών σε κινητήρες, πλαίσια, αναρτήσεις κ.λπ. που τελικά μπορούσες να δημιουργήσεις, να συνθέσεις μια κατασκευή που έμοιαζε με Harley αλλά δεν είχε την παραμικρή σχέση (και ούτε βίδα) με αυτήν.

Κάπως έτσι μοιάζει και η Future Style σε σύγκριση με μια Vespaκαμία σχέση δεν έχουν το ένα με το άλλο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ