fbpx

VESPA LX 125: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ

H Vespa, στη 2η μεγαλύτερη αγορά του κόσμου!

Μια κίνηση εξαιρετικής σημασίας είναι η παρουσίαση της Vespa LX 125 για την αγορά της Ινδίας, όχι μόνο για την πολυπληθή αυτή χώρα, αλλά και για την ίδια την Piaggio που στηρίζει πολλά σε αυτή την κίνηση. Η Vespa παρουσιάστηκε στα πλαίσια της έκθεσης “Auto Expo” στο Δελχί, πρόκειται να μπει στην παραγωγή τον Μάρτιο στο ινδικό εργοστάσιο της Piaggio και να διατεθεί στην αγορά τον Απρίλιο.

Στην 11η ετήσια έκθεση αυτοκινήτων-μοτοσυκλετών “Αuto Expo”, που γίνεται στο Δελχί, το Piaggio Group παρουσίασε την Vespa LX 125, που είναι ειδικά σχεδιασμένη για την ινδική αγορά, η οποία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο με 13 (ναι, δεκατρία) εκατομμύρια πωλήσεις το 2011, εκ των οποίων τα δυόμισι εκατομμύρια είναι σκούτερ!

Η Vespa LX 125 που παρουσιάστηκε στο Δελχί είναι ελαφρώς διαφορετική από αυτές που πωλούνται στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, ήταν φτιαγμένη στο εργοστάσιο της Piaggio στο Βιετνάμ και χαρακτηρίζεται από την ευκολότερη πρόσβαση στον κινητήρα και τους τροχούς, αφού στην Ινδία τα σκασμένα λάστιχα είναι καθημερινότητα.


Το σημαντικότερο όμως είναι ότι η LX χρησιμοποιεί τον ολοκαίνουργιο 125άρη, τετράχρονο κινητήρα με τις 3 βαλβίδες, ο οποίος εξελίχθηκε ειδικά για την ινδική αγορά με χαμηλούς ρύπους και κατανάλωση (60 χλμ. στο λίτρο ανακοινώνονται).

Τον κινητήρα αυτόν τον έχει παρουσιάσει η Piaggio για πρώτη φορά στο σαλόνι του Mιλάνο πάνω στην πρωτότυπη φουτοριστική-ρετρό Vespa 46 και στο Piaggio Fly 125/150.

Η παραγωγή της Vespa 125 θα γίνει στο εργοστάσιο της Piaggio στο Baramati, στην περιοχή Maharashtra, που δεν είναι το πρώτο εργοστάσιο της ιταλικής εταιρίας στην Ινδία, αφού η Piaggio ήδη παράγει επαγγελματικά τρίκυκλα (πρώτη σε πωλήσεις στην Ινδία με 220.000 μονάδες το χρόνο) και μικρούς κινητήρες ντίζελ


Η αρχική παραγωγή του εργοστασίου θα είναι 150,000 μονάδες Vespa το χρόνο και από τον Απρίλιο το μοντέλο θα πωλείται στο δίκτυο της εταιρίας σε 35 πόλεις της Ινδίας.

Η Vespa, η οποία έχει πουλήσει από το 1946 μέχρι σήμερα 17,0 εκατομμύρια κομμάτια, πωλείται πλέον σε 100 χώρες στον κόσμο.

Στην Ινδία η Vespa ήταν πολύ δημοφιλής τις δύο τελευταίες δεκαετίες με το μοντέλο ΡΧ και συνεργαζόμενες εταιρίες όπως η Bajaj και η LML.

Το χρώμα του μοντέλου που παρουσιάστηκε στο Δελχί, μπορεί για τα ευρωπαϊκά στάνταρ να είναι “κάπως κραυγαλέο”, αλλά απ’ ότι φαίνεται για την τοπική αγορά και τα γούστα της χώρας, είναι απόλυτα ταιριαστό…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ