fbpx

HONDA FORZA 750, 2021: Έρχεται σύντομα!

Η ώρα του μεγάλου maxi scooter

Η Honda πήρε τη μεγάλη απόφαση και παρουσιάζει σύντομα ένα νέο μεγάλο maxi scooter! Θα βασιστεί στην πλατφόρμα του υπάρχοντος Integra και θα ονομάζεται Honda Forza 750.

Ίσως το 2021 να σημάνει το τέλος της ιστορίας των Integra και τον ερχομό ενός νέου maxi scooter που θα διατηρεί τον κωδικό NC750D, αλλά θα ονομάζεται Honda Forza 750!


Η εταιρία το δηλώνει καθαρά στο βίντεο που κυκλοφόρησε πρόσφατα από την Honda
Europe και ανακοινώνει την παρουσίαση του νέου σκούτερ στις 14 Οκτωβρίου.

Το σύνθημα στο τέλος του βίντεο λέει “Η οικογένεια των Forza μεγαλώνει”, υπονοεί και σε εύρος και σε κυβισμό.

Οι Eυρωπαίοι δημοσιογράφοι επιμένουν ότι το Integra 750 πρέπει να αντικατασταθεί, αφού η τελευταία έκδοση, που χρονολογείται από το 2018 και που είχε δεχτεί την προσθήκη ελέγχου πρόσφυσης,  δεν έφερε τις αναμενόμενες πωλήσεις.

Ακόμα και το υβριδικό σκούτερ-ψευδοεντούρο X-ADV 750 πέτυχε καλύτερες πωλήσεις (και στην Ελλάδα) από το πιο συμβατικό συνολικά Integra.

Honda Forza 350 ασιατικής αγοράς

Από την άλλη πλευρά, γνωρίζουμε ότι η πλατφόρμα των NC750 πρόκειται να εξελιχθεί και πιθανά να φτάσει σε κυβισμό 850 cc, έτσι ώστε να φιλοξενήσει και τα μελλοντικά Africa Twin – Transalp 850 της νέας εποχής.

O συμπλέκτης που προεξέχει (φωτογραφία από το video) όπως και στα Integra και X-ADV

To 2021  θα συμπληρωθούν 9 χρόνια από τότε που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το Integra, με κινητήρα 700 κυβικών τότε, ταυτόχρονα με τα άλλα μοντέλα της πλατφόρμας NC που χρησιμοποιούσαν το διάσημο πλέον σύστημα κιβωτίου ταχυτήτων/μετάδοσης DCT.

Στην προσπάθειά του να συνδυάσει τα καλύτερα στοιχεία δύο κόσμων (μοτοσυκλέτας και σκούτερ) , το Integra κατάφερε να πετύχει καλές πωλήσεις το 2012, με την εμπορική του πορεία να φθίνει έκτοτε.

Λεπτομέρεια των προβολέων από το video

Στο μεταξύ, μεγάλη εντύπωση είχε προκαλέσει το ακόμα πιο ριζοσπαστικό X-ADV, τη στιγμή που σε εμπορική επιτυχία αναδεικνυόταν και το Forza 300, κάνοντας τους ανθρώπους της εταιρίας να σκεφτούν – και να αποφασίσουν όπως αποδείχθηκε – τη δημιουργία ενός Forza 750.

Ωστόσο, να επαναλάβουμε εδώ ότι δεν γνωρίζουμε ακριβώς τον κυβισμό του μελλοντικού σκούτερ, που μπορεί να είναι παραπάνω από 750 κυβικά και να ονομάζεται π.χ. Forza 850.

Τμήμα του τούνελ του σκούτερ από το video

Το όνομα “Forza” είναι κατάλληλο για ένα πιο τουριστικό (ή sport touring) σκούτερ, ενώ μέσα στον επόμενο χρόνο θα περιμένουμε στην Ευρώπη και το Forza 350 που κυκλοφορεί ήδη στην Ασία.

Παράλληλα, αφού η Honda περνάει σε μεγάλους κυβισμούς – με δικύλινδρο κινητήρα –  καλύπτει με το νέο Forza και το κενό που άφησε το παλαιότερο Silver Wing 600.

Όπως θα δείτε και σε σημεία του βίντεο, εμφανής είναι και πάλι ο συμπλέκτης στα πλάγια του κινητήρα (όπως στα Integra και X-ADV), το τούνελ είναι ψηλό, ενώ μπροστά στο φέρινγκ υπάρχουν δυο προβολείς στις γραμμές των Forza.

To νέο μεγάλο σκούτερ της Honda θα στοχεύσει εμπορικά τα δικύλινδρα σκούτερ του ανταγωνισμού, κυρίως το Yamaha ΤΜΑΧ 560, αλλά και τα Kymco AK 550 και BMW C 650 Sport και GT.

Σύντομα θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

X