fbpx

ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΑ ΣΚΟΥΤΕΡ: VESPA P150 EXCEL

Από την Ινδονησία… με μεράκι

Έχουμε δει, κι έχουμε δει “κομμένες” Βέσπες (chopped που λένε κι οι ξένοι) από λίγο, έως πολύ. Τόσο πολύ όμως; Οι Ινδονήσιοι μάστορες που δημιούργησαν αυτό το ακραίο καλλιτεχνικό έργο έχουν ξεφύγει από κάθε πεπατημένη. Ναι, μια παλιά δίχρονη Vespa είναι κάτω από το chopper.

Δύσκολα θα μπορούσε να φανταστεί κάποιος μια τόσο υπερβολική Βέσπα-τσοπεριά και όμως οι ινδονήσιοι τεχνίτες του Kopi Kustom ενός εργαστηρίου-συνεργείου που βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της νήσου Ιάβας, το έκαναν πραγματικότητα με τον καλύτερο τρόπο.

Kopi Kustom Vespa7

Kopi Kustom Vespa11

Kopi Kustom Vespa13

Βλέπετε τι γίνεται όταν ένας ή μερικοί άνθρωποι πραγματοποιούν ένα ακραίο, αλλά τόσο πρωτότυπο δημιούργημα και υπάρχει το διαδίκτυο να το προβάλλει;

Τα σύνορα και οι αποστάσεις εκμηδενίζονται και μπορεί τελικά να μην υπάρχει οικονομικό όφελος για αυτούς τους ανθρώπους, αλλά είναι πολύ ενδιαφέρον ότι μερικές χιλιάδες άνθρωποι στην άλλη άκρη του κόσμου (στην Ελλάδα στην περίπτωσή μας) θα θαυμάσουν τη δουλειά τους έστω και ιντερνετικά.

Kopi Kustom Vespa12

Kopi Kustom Vespa8

Kopi Kustom Vespa10

Kopi Kustom Vespa9

Οι Chopped Vespas των Kopi Kustom (συνεργείο που λειτουργεί μέσα σε παλιό καφενείο) δεν έχουν αφήσει τίποτα όρθιο, έχουν τουμπάρει το σύμπαν, ελάχιστα πράγματα έχουν μείνει από την αρχική Piaggio Vespa Ρ150 του 1992 που την ονομάζουν πλέον Excel. Ένα μεγάλο μπράβο στους Kopi Kustom είναι απαραίτητο.

(Κι αν σας κάνει εντύπωση η προέλευση της κατασκευής, η Ινδονησία, και το κατά πόσο ένα τέτοιο μέρος θα μπορούσε να ασχολείται με “αυτά τα πράγματα”, που να δείτε τη μεγάλη underground punk σκηνή που διαθέτει η χώρα. Εκπλήξεις, εκπλήξεις…)

(Για όποιους ενδιαφέρονται να παραγγείλουν – εντάξει πέφτει λίγο μακριά – μια Chopper Vespa, σε μπλε ή ροζ χρώμα (αγόρι ή κορίτσι) θα απευθυνθούν στο: KopiKustom, Jl. Lapangan Gurah, Gurah-Kediri Jawa Timur Indonesia AT: 081335400091)

Πηγή: k-kustom.blogspot.gr

Kopi Kustom Vespa14

Kopi Kustom Vespa

Kopi Kustom Vespa4

Kopi Kustom Vespa1

Kopi Kustom Vespa2

Kopi Kustom Vespa5

Kopi Kustom Vespa3

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

X