fbpx

ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΑ ΣΚΟΥΤΕΡ: JOHAMMER, ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ

Έντομο με ρούχα ρετρό

 “Ε, όχι και μοτοσυκλέτα κυρία μου, αυτό είναι παραμορφωμένο σκούτερ…”, θα λέγαμε αν απευθυνόμαστε στην κοπέλα που οδηγάει περήφανη αυτό το “όχημα” στις φωτογραφίες… Οι Αυστριακοί δημιουργοί ενός δίτροχου που ονομάζεται Johammer “ζωγραφίζουν” πρωτότυπα και ευελπιστούν να βρουν πλούσιους και εκκεντρικούς πελάτες.

Το Johammer που λέτε είναι ένα αλλοπρόσαλλο σκουτερο-ειδές με μεγάλους τροχούς, που μοιάζει και με μοτοσυκλέτα.

Δεν ξέρουμε αν σας αρέσει (εμάς όχι ιδιαίτερα) από την άλλη όμως πρέπει όλοι να παραδεχτούμε πως αν βγεις στο δρόμο πάνω σε ένα τέτοιο πράγμα σίγουρα όλοι θα σε κοιτάνε.

Είναι ηλεκτρικό και σύμφωνα με τους κατασκευαστές έχει αυτονομία 200 km. Το σχήμα του είναι τελείως διαφορετικό απ’ οτιδήποτε γνωρίζουμε μέχρι σήμερα συνδυάζοντας το φουτουριστικό με το ρετρό.

Το πτυχωτό κουστούμι του καλύπτει το μεγαλύτερο του μέρος, όπως οφείλει να κάνει ένα σκούτερ, μπροστά υπάρχει “θώρακας” αλλά και δυο “μάτια” προβολείς. Ο ηλεκτροκινητήρας βρίσκεται πάνω στον πίσω τροχό και μεταφέρει χαμηλά το κέντρο βάρους.

Η μπροστινή ανάρτηση είναι μηχανισμού με δυο παράλληλα ψαλίδια και δισκόφρενα συναντάμε και στους δυο τροχούς.

Μαρσπιέ υπάρχουν σε δύο σημεία, η σέλα θυμίζει ποδηλάτου με εξογκώματα (!), ενώ το τιμόνι και οι καθρέφτες είναι το συμπλήρωμα που κάνει το Johammer να μοιάζει τελικά με “Αλογάκι της Παναγίας”, ένα ιδιαίτερο έντομο, για όσους δεν το ξέρουν.

 

Το μήκος φτάνει τα 2.2 μέτρα και το μεταξόνιο τα 1.455 mm, το ύψος σέλας στα 650 mm και ο κινητήρας τροφοδοτείται από μια μπαταρία 12.7 kW που είναι τοποθετημένη στο κέντρο του σκούτερ. Το συνολικό βάρος φτάνει τα 178 kg.

Ο χρόνος φόρτισης είναι 3,5 ώρες και η Johammer εγγυάται ζωή μπαταρίας (ιόντων λιθίου) πάνω από 100.000 km.

Η μέγιστη ταχύτητα του Johammer φτάνει τα 120 km/h και το καινοτομικό αισθητικά αυτό μοντέλο θα είναι ασημένιο, άσπρο, μπλε, κίτρινο και κίτρινο με τιμή που θα φτάνει… κρατηθείτε τις 25.000 ευρώ. Τζάμπα πράμα δηλαδή, το “εργαλείο” θα γίνει το επόμενο όχημα λαϊκής μετακίνησης…


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ