fbpx

KYMCO QUEEN 3.0 KAI CANDY 2.0, 2013: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

 Επιτέλους… στην πρίζα!

 Μια πρωτιά κερδίζει η Kymco και η αντιπροσωπεία στην Ελλάδα, Moto Trend, που τολμούν πριν από όλους να εισάγουν στην Ελλάδα όχι ένα, αλλά δύο ηλεκτρικά σκούτερ, μπαίνοντας δυναμικά στον συγκεκριμένο χώρο.

Περιμέναμε πως και πως να δούμε ποιά από τις μεγάλες εταιρίες του χώρου των σκούτερ θα έκανε την πρώτη κίνηση και θα πρόσφερε ηλεκτρικό σκούτερ στην Ελλάδα. Όχι μόνο από περιέργεια ή για λόγους δημοσιογραφικού και σκουτεριστικού ενδιαφέροντος, αλλά κυρίως από ενδιαφέρον για τις νέες τεχνολογίες που έρχονται. Επίσης τα ηλεκτρικά σκούτερ ενδιαφέρουν τους περισσότερους από εμάς, από οικονομικής άποψης και οικολογικής ευαισθητοποίησης.

Kymco Queen 3.0

Kymco Queen 3.0

Τα νέα “πράσινα” σκούτερ της Kymco ονομάζονται Queen 3.0 και Candy 2.0 και δεν είναι η πρώτη φορά που η ταϊβανέζικη εταιρία ασχολείται με το θέμα, αφού έχει αποκτήσει τεχνογνωσία στο παρελθόν με το μοντέλο Kymco Sunboy – που παρουσιάστηκε το 2008 και διατίθεται σε ασιατικές και ευρωπαϊκές αγορές.  Τα δύο αυτά σκούτερ τα είχαμε παρουσιάσει στα μέσα Δεκεμβρίου στο SCOOTERNET (πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε), αφού είχαν παρουσιαστεί στο περσινό σαλόνι του Τόκιο.

Kymco Queen 3.0: 12άρηδες τροχοί και κινητήρας 3 kW

Kymco Queen 3.0: 12άρηδες τροχοί και κινητήρας 3 kW

Οι κωδικοί που ακολουθούν τα ονόματά τους αντιστοιχούν στην ιπποδύναμη μετρημένη σε Kw, άρα αντιλαμβανόμαστε ότι το Queen είναι το πιο ισχυρό. Και τα δύο διαθέτουν μπαταρίες ιόντων λιθίου και η φόρτιση τους γίνεται με δύο τρόπους, είτε απευθείας (με παροχή ρεύματος από το οικιακό δίκτυο), είτε με αφαίρεση της μπαταρίας για φόρτιση μακριά από το scooter.

Candy 2.0

Candy 2.0

Η βασική διαφορά πέρα από το μέγεθος και την εμφάνιση των Queen και Candy, είναι το βάρος τους – το οποίο βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα – με 85 κιλά για το Queen και 77 κιλά για το Candy, αλλά και η διάμετρος των τροχών. Το πρώτο φοράει τροχούς 12 ιντσών μπροστά και πίσω, ενώ το δεύτερο 10άρηδες τροχούς. Η ελάχιστη αυτονομία τους ανέρχεται στα 60 χιλιόμετρα (που αυξάνεται σημαντικά με τη χρήση επιπρόσθετης μονάδας ρεύματος).

Candy 2.0: 10άρηδες τροχοί και κινητήρας 2.0 kW

Candy 2.0: 10άρηδες τροχοί και κινητήρας 2.0 kW

H παρουσίασή των δύο ηλεκτρικών σκούτερ, του 2013, για την ευρωπαϊκή αγορά, αναμένεται να γίνει την επόμενη βδομάδα στην έκθεση EICMA του Μιλάνου.