fbpx

Vespa 946 “Bunny”: Αλήθεια; 125άρι με τιμή 12.000;

Ένα “κουνελάκι”… του πανακρίβου

Αλήθεια τώρα; Υπάρχει σκούτερ 125 κυβικών που κοστίζει 12.000 ευρώ; Βεβαίως και υπάρχει, λέγεται Vespa 946 “Bunny”, είναι επετειακό και έχει κουνελάκια σχεδιασμένα πάνω του, τα οποία βεβαίως αλλοιώνουν τον κλασικό χαρακτήρα ενός εμβληματικού σκούτερ που κλείνει 10 χρόνια ζωής.

Πρόκειται για τη 10η επέτειο από τη μέρα που εμφανίστηκε η μοναδικής σχεδίασης Vespa 946 και για να το γιορτάσει η Piaggio παρουσίασε μια περιορισμένης παραγωγής μοντέλο που θα βγει σε 1000 κομμάτια ανά τον κόσμο.

Σύμφωνα με την Piaggio, όπως αναφέρεται στην επίσημη παρουσίασή της η συγκεκριμένη 946 Bunny είναι αφιερωμένη στο σεληνιακό ημερολόγιο. Μια δημιουργική καμπή που εγκαινιάζει μια συλλογή, η οποία θα διαρκέσει 12 χρόνια, παρουσιάζοντας κάθε χρόνο μια νέα ετήσια έκδοση εμπνευσμένη από το ζώο της χρονιάς”.

Αν αναρωτιέται κάποιος ποιο είναι το “ζώο της χρονιάς”, αυτό έχει να κάνει με την Κινεζική Αστρολογία και όλη αυτή η ιδέα (αποτυχημένη ή πετυχημένη δεν έχει σημασία) εφαρμόζεται πάνω σε ένα σκούτερ κλασικής εμφάνισης, που φημίζεται για την ποιότητα κατασκευής του και τις ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες.

Από τις χειροποίητες ραφές σε γκριπ και σέλα, μέχρι το ειδικό λογότυπο, όπως και άλλα στοιχεία που φιλοδοξούν να καταστήσουν το σκούτερ συλλεκτικό αντικείμενο.

Η Vespa 946 Bunny 10th Anniversario με την πρόσθετη ονομασία Anno Lunare (Σεληνιακό Έτος) είναι η πρώτη από μια σειρά 1.000 τεμαχίων περιορισμένων και αριθμημένων ειδικών εκδόσεων, καθεμία από τις οποίες θα φέρει ένα σύμβολο των 12 ζωδίων (και όχι ζώων…) της κινεζικής αστρολογίας.

Σύμφωνα με αυτό, η περίοδος του σεληνιακού έτους θα διαρκέσει μέχρι το 2034, γι’ αυτό και η Piaggio θα παρουσιάζει κάθε χρόνο και από μία διαφορετική έκδοση περιορισμένης παραγωγής.

Το 2023 είναι η χρονιά του κουνελιού, επομένως η Vespa 946 Anno Lunare θα διακοσμηθεί με κουνέλια (ή λαγούς αν θέλετε).

Η Vespa 946 πατάει πάνω σε ζάντες αλουμινίου 12 ιντσών και είναι εξοπλισμένη με φώτα LED, όργανο LCD, ABS, δισκόφρενα 220 mm μπροστά, 200 mm, ABS και traction control.

Τέλος ο κινητήρας του είναι τετράχρονος μονοκύλινδρος και… αερόψυκτος (!) 125 cc, με απόδοση 14 ίππων στις 8.750 rpm.

Κατά την ταπεινή μας άποψη το μοντερνίστικο, καρτουνίστικο λαγουδάκι πάνω σε ένα τέτοιου ρετρό design σκούτερ αποτελεί παράτολμη ακροβασία και δεν ξέρουμε σε ποιο ακριβώς, οικονομικά εύπορο κοινό, απευθύνεται το συγκεκριμένο μοντέλο.

Γιατί εύπορο; Γιατί οι 12.000 ευρώ που κοστίζει αποτελούν ποσό ρεκόρ για την αγορά των σκούτερ γενικότερα, γιατί με αυτό το μεγάλο ποσό αγοράζεις μόλις 125 κυβικά…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

X